Мариян Хаджийски: Цветарският бизнес е красив, но крехък и трудоемък (ВИДЕО)

13.02.2019 г. 10:35:31 ч.
/
Мариян Хаджийски: Цветарският бизнес е красив, но крехък и трудоемък (ВИДЕО)
Мариян Хаджийски е собственик и управител на Магазини за цветя „Далия”. Цветарският бизнес има история в семейството, споделя той.  Неговите родители са тези, които  много преди да настъпят промените в обществото, започват да отглеждат лалета в оранжерии.   Началото на частния бизнес  е поставено  през 1990 година, а първите сериозни продажби  са направени за  8 -ми март, същата година, когато в центъра на града се  извиват дълги опашки за цветя ,именно пред техния магазин.  
Бизнесът с цветя е красив, но пък е безкрайно трудоемък и крехък, казва  още Мариян Хаджийски. Трайността на цветята е кратка и рисковете, които се поемат при снабдяване, са ежедневни.   Между 5 и 20 лева е средната сума, която добричлии си позволяват да оставят в цветарския магазина. Има и случай, когато  се поръчват букети от 101 рози, но подобни  екстравагантни поръчки  се правят от наши съграждани, които живеят и работят в чужбина. Като цяло жителите на града харесват, обичат цветята, но рядко могат да си позволят да заделят сериозна сума за тях в магазина.Хит в момента  на пазара е т.нар. вечна роза, която е изкуствено дехидратирана и нейната трайност е от 3 до 5 години.
Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
С 974 лв. средна заплата област Добрич е на 15-о място в България
С 974 лв. средна заплата област Добрич е на 15-о място в България
Заменят  линоловия  с олеинов  слънгоглед . От Кортева Агрисайънс са категорични, че новият хибрид не е  конюнктурна стока, която след 2 г.ще фалира (ВИДЕО)
Заменят линоловия с олеинов слънгоглед . От Кортева Агрисайънс са категорични, че новият хибрид не е конюнктурна стока, която след 2 г.ще фалира (ВИДЕО)
В Добрич бе открит новият технически център на „Бош Кар Сервиз” (ВИДЕО)
В Добрич бе открит новият технически център на „Бош Кар Сервиз” (ВИДЕО)
Веселин Банковски: Добрич и Северното Черноморие имат потенциал за целогодишен туризъм (ВИДЕО)
Веселин Банковски: Добрич и Северното Черноморие имат потенциал за целогодишен туризъм (ВИДЕО)Яндекс.Метрика