Начало >Добруджа >Регионални

Мариян Жечев: При голям интерес мина обсъждането на Общия устройствен план на Шабла. Ще се търсят решения на поставените проблеми (ВИДЕО)

09.03.2018 г. 17:07:53 ч.
/
Мариян Жечев: При голям  интерес  мина обсъждането на Общия устройствен план  на Шабла. Ще се търсят решения на поставените проблеми (ВИДЕО)
Днес в Шабла се проведе обществено обсъждане на предварителния проект на Общия устройствен план  на общината и доклада за екологична оценка към него.
За първи път в община Шабла  бе обсъден ОУП. Обсъждането мина при голям интерес от страна на граждани и потенциални инвеститори, еколози, каза за радио „Добруджа” кметът Мариян Жечев.  След представянето на проекта имаше и дискусия. Почти всички въпроси в нея  намериха отговори, допълни той. Не всичко може да намери  място в общия устройствен план, защото ограниченията в устройството на Шабла са доста. Те са както от  екологичен характер, така и от страна добиваната промишленост и други утежняващи територията дадености, каза кметът.
 Въпросите, поставени от присъстващите по време на обсъждането са свързани с  неотразени подробни устройствени планове на терени, които не намират място в новия устройствен план, както и  сервитутите на сондажите на предприятието за добив на нефт и газ, които са прекалено големи. „Не сме съгласни със сервитутни зони в радиус от 100 метра от сондажите”, коментира Мариян Жечев.
Обсъждана тема са и терените около  шабленското и дуранкулашкото езеро, които са частни, но  попадат в зоните на защитените местности.

Репортаж на Даниела Русева и Стефан Калев

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Добрички общински съвет даде съгласие за откриване на  младежки клуб в село Фелдфебел Денково
Добрички общински съвет даде съгласие за откриване на младежки клуб в село Фелдфебел Денково
Включиха нови три обекта в капиталовата програма на Община Добричка (ВИДЕО)
Включиха нови три обекта в капиталовата програма на Община Добричка (ВИДЕО)
Фестивал на занаятите ще се проведе в „Двореца“
Фестивал на занаятите ще се проведе в „Двореца“
БЧК раздаде хранителни пакети на най-нуждаещите се лица в община Генерал Тошево
БЧК раздаде хранителни пакети на най-нуждаещите се лица в община Генерал Тошево



Яндекс.Метрика