Начало >Добруджа >Регионални

МЕСТНИ ИЗБОРИ: Атанас Атанасов: Ще работим за подобряване на медицинските услуги в общинската болница в Балчик (АУДИО)

11.10.2019 г. 15:35:21 ч.
/
МЕСТНИ ИЗБОРИ: Атанас Атанасов: Ще работим за подобряване на медицинските услуги в общинската болница в Балчик (АУДИО)
Не само, че не смятаме да закриваме общинската болница в Балчик, но съм категоричен, че здравеопазването ще бъде основен приоритет за нас, заяви кандидатът за кмет на Община Балчик на Местна коалиция ВМРО (ГЕРБ, СДС) Атанас Атанасов, който е и водач на листата за общински съветници. Ние сме за подобряване на медицинските услуги и за равен достъп от всички жители до тях, обясни той.

В програмата на Местна коалиция ВМРО (ГЕРБ, СДС) е заложено консумативите, необходими за първичното лечение – марли, спринцовки и др., да бъдат безплатни и да се предоставят от болницата в Балчик.

Ежегодно Общинският съвет гласува между 800 000 и 1 000 000 лв. за болницата, което е достатъчно да се покриват тези първични нужди и лекарствата, а не да трябва пациентите да си ги купуват, отбеляза Атанас Атанасов. Ако болницата заяви и точно и прозрачно аргументира искане и за над милион, аз ще го подкрепя, категоричен е кандидатът за кмет на Балчик.

„През последните 15 дни при срещите ни с избирателите в нашата община ни застигнаха тревожни слухове, че ако Атанас Атанасов стане кмет, общинската болница ще бъде закрита. От името на коалицията декларираме, че ще запазим болницата; ще  работим за разширяване на дейностите й; ще подобрим сградния фонд; ще работим за оборудването на болницата с нова и  съвременна медицинска апаратура; ще положим усилия за връщането на местните утвърдени лекари-специалисти в болницата; ще привличаме млади лекари и сестри с придобита специалност; ще подобрим комуникацията между трите лечебни заведения – Медицински център, Бърза помощ и болница; ще повишим нивото на здравен мениджмънт в болницата, за да може повече пациенти да я изберат за лечение“, заяви д-р Маргарита Калинова – втора в листата за общински съветници на Местна коалиция ВМРО (ГЕРБ, СДС).

Ще улесним разкриването на зъболекарски кабинети по селата, отбеляза още тя.

Подпомагане на хората с репродуктивни проблеми и премахване на таксите за детски ясли и градини са други важни приоритети на коалицията, добави третият в листата Димитър Николов.

Това се мерки за запазване на младите хора в общината и за увеличаване на раждаемостта, отбеляза кандидатът за кмет Атанас Атанасов.

Събираемостта на местните данъци в Балчик не е на нужното ниво. Не е редно една възрастна жена от квартал „Балик“ чинно да си плаща данъка, а собственици на хотелски комплекси години наред да не плащат данъка на недвижимия имот и туристическата такса, смята Атанас Атанасов.

Крайно време е, заедно с гражданите, да превърнем Балчик в проспериращ, благоустроен, със силна икономика, със силен туризъм, с бъдеще за младите хора град, заяви кандидат-кметът.

Местна коалиция ВМРО (ГЕРБ, СДС) е с номер 71 в интегралната бюлетина за изборите за кмет и общински съветници в Община Балчик.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Аудио:


Коментирайте
Подобни новини
С празнична програма детска градина „Радост“ в с.Стефан Караджа ще отбележи  50 годишен юбилей
С празнична програма детска градина „Радост“ в с.Стефан Караджа ще отбележи 50 годишен юбилей
Десетки жители на Смолница и съседните села почетоха д-р Ивелин Тончев (ВИДЕО)
Десетки жители на Смолница и съседните села почетоха д-р Ивелин Тончев (ВИДЕО)
Десетки жители на Смолница и съседните села почетоха д-р Ивелин Тончев (СНИМКИ)
Десетки жители на Смолница и съседните села почетоха д-р Ивелин Тончев (СНИМКИ)
Определят съставите на секционните избирателни комисии в Община Добричка на 30 април
Определят съставите на секционните избирателни комисии в Община Добричка на 30 април



Яндекс.Метрика