Начало >Добруджа >Общество

МЕСТНИ ИЗБОРИ: Бизнесът в Добрич има нужда от подкрепа (ВИДЕО)

11.10.2019 г. 16:38:03 ч.
/
МЕСТНИ ИЗБОРИ: Бизнесът в Добрич има нужда от подкрепа (ВИДЕО)
Много искам да направим Добрич град, който да бъде измежду най-добрите.  Няма как един кмет да привлича инвеститори, ако не подкрепя работодателите, които създават условия, нови фабрики, нови работни места, ако до индустриалните обекти липсва инфраструктура.
Това заяви кандидатът за кмет от местна коалиция ГЕРБ СДС Надежда Петкова на среща с колектива на завод „СТАРТ“. Тя представи  програмата си за управление, акцент в която е подкрепата за бизнеса в града.
„Искам да създам нормални условия за работещите и за тези, които инвестират в нови фабрики. Защото това е пътят да търсим развитие на града. Защото, ако няма работодатели, които да създават тези работни места, да подобряват условията на труд, да искат да разширяват и да правят дори и социални проекти, ние няма как да търсим възможно развитие на целия ни град. Аз съм тук заради тях – за това, че те ми делегираха доверие. Затова, че премиерът Борисов видя в мен човека-експерт, човека-професионалист, който може да застане и да каже, че искаме нови възможности за града ни, нови междублокови пространства, детски площадки. Но, ние искаме улици. Искаме и повече – експортно ориентираните фирми да имат възможност за транспортна логистика. Аз ще действам по-смело. Ще работя за това да подобрим тази логистика и пътят Добрич-Варна да бъде скоростен, да има мост Силистра-Кълъраш. Така че, наистина да създадем коридор и този регион да бъде съживен“, заяви Надежда Петкова.
През последните години липсваше подкрепа за бизнеса в Добрич отстрана на Общината, заяви Веселин Велев – кандидат за общински съветник от ГЕРБ (СДС). „Затова застанахме зад г-жа Петкова, защото я познаваме добре, знаем нейната енергия, нейната упоритост. Тя е изключителен експерт с много богат опит, натрупан през годините. Благодарение на нейната работа, опит и знания през последните години успя да привлече над 200 млн. лв., но не за Добрич, а за други градове. Затова искаме да дойде да работи за Добрич, за да може нашият град да влиза в хрониките не само с разкопаните улици, но и с нещо позитивно“, заяви Веселин Велев.
Галин Господинов- кандидат за общински съветник от ГЕРБ (СДС), съобщи, че работодатели в Добрич застават зад Надежда Петкова и избора й за кмет. „Защото, това, което през последните години се случва, не ни допада. Ако не се вземат спешни мерки, ние няма да можем да развиваме нормален бизнес, тъй като хората не желаят да живеят в такъв град и го напускат. Трябва да се направи нещо. Затова бизнесът се обедини и започна да търси с кого да се реализира този проект. Категорично решихме, че трябва да се партнира с ГЕРБ, с човек, който е можещ и знаещ. В лицето на Надежда Петкова ние виждаме такъв човек. С подкрепата ни бизнеса и на целия град тя може да направи различен начин на управление“, подчерта Господинов.
Програмата на Надежда Петкова предвижда в Западна индустриална зона, да се изгради нова професионална гимназия, в която ще се преподават и компютри, и езици, но децата ще могат и да работят в практиката си. Ще могат да знаят че трябва да се трудят, за да могат утре да са желани от местния бизнес.  По този начин ще се надгради развитата образователна инфраструктура в Добрич.
 

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Времето в петък
Времето в петък
Моят град: Павел Павлов: Градското развитие изисква дългосрочно планиране и приоритизиране (ВИДЕО)
Моят град: Павел Павлов: Градското развитие изисква дългосрочно планиране и приоритизиране (ВИДЕО)
През 2022 г. в област Добрич са генерирани 80 000 т. битови отпадъци
През 2022 г. в област Добрич са генерирани 80 000 т. битови отпадъци
Отборът на СУ „Любен Каравелов” в Добрич - първи в състезанието „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации“
Отборът на СУ „Любен Каравелов” в Добрич - първи в състезанието „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации“



Яндекс.Метрика