Начало >Добруджа >Общество

МЕСТНИ ИЗБОРИ: Красимир Каракачанов: Детелина Симеонова е най-подготвеният човек за кмет на Добрич (ВИДЕО)

18.10.2019 г. 22:40:33 ч.
/
МЕСТНИ ИЗБОРИ: Красимир Каракачанов: Детелина Симеонова е най-подготвеният човек за кмет на Добрич (ВИДЕО)
Детелина Симеонова е най-подготвеният човек, с идеи, с визия за развитието на Община Добрич. Това заяви председателят на ВМРО – вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов. Днес той бе на посещение в Добрич, за да изрази подкрепата си за кандидата за кмет на войводите Детелина Симеонова и листата за общински съветници с номер 34 в бюлетината.

Първоначално Красимир Каракачанов и Детелина Симеонова поднесоха цветя на паметника на Васил Левски в Добрич. След това те се срещнаха и разговаряха с граждани по центъра на града. В препълнената конферентна зала на хотел „Добруджа“ бяха представени кандидатите на ВМРО за предстоящите местни избори.

„Те са добруджанци, те са местни, те са почтени, те са представители на целия спектър от професии, които ще са полезни за развитите на град Добрич – адвокати, учители, лекари, агрономи, икономисти, финансисти, журналисти, музиканти. Средната възраст на листата е 38 години. Това, което ни обединява е, че сме се събрали да работим в името на град Добрич и бъдещето на нашите деца. Всички тези кандидати са образовани. Те са завършили някъде другаде и са се прибрали в родния си град, където са създали семейства“, заяви народният представител Йордан Йорданов - областен председател на ВМРО - Добрич и член на Националния изпълнителен комитет на ВМРО – най-висшия орган на партията.

Детелина Симеонова е безпартийна, но тя като нас е борец за каузи и справедливост – защита на зелената система на Добрич, изучаване на православно вероучение в детските градини, борбата срещу добива на шистов газ в Добруджа, срещу Истанбулската конвенция, срещу нелегалната емиграция, отбеляза Йордан Йорданов.

Приех поканата на ВМРО да съм кандидат за кмет на Добрич, защото има съвпадение на позициите ни по много от каузите, за които аз като общественик се борих, сподели Детелина Симеонова. Хората напоследък се отвратиха от политиката, но аз като юрист знам, че единственото средство за реализиране на нуждите на обществото е политиката, отбеляза тя.

Според Детелина Симеонова основният проблем на Добрич е демографският. Трябва да направим така, че младите хора да остават в нашия град чрез подобряване на икономическата среда, заяви тя. Усилията на местната администрация трябва да бъдат насочени не към чуждестранни инвеститори, които създават много малко работни места, а към местния бизнес и възстановяването на обичайните поминъци за района, смята тя.

Основен приоритет в програмата й е и грижата за подрастващите. Кандидатът за кмет на ВМРО предвижда всички деца на Добрич да бъдат обхванати от масовия спорт, който благодарение на общината да бъде безплатен. В Добрич има много деца между 6 и 9 години с нетипични болести за възрастта като хипертония и диабет, отбеляза Детелина Симеонова.

„Пред угрозата сме от закриване на многопрофилната болница. Закриха очно отделение, през закриване е ушно. Защото не можем да задържим лекарите. Тук общината трябва да има специална трайна политика на финансиране под формата на стипендии на студенти-медици със задължението да специализират в болницата в Добрич, а след това и в същия срок да работят в нея“, заяви Детелина Симеонова.

Най-важното е да осъзнаем, че от нас зависи как ще живеем в собствения си град и къде ще живеят децата ни, смята Красимир Каракачанов.

„Ние се топим като народ и ставаме циганска държава. Имаме два варианта – или да хванем пушките, което аз не препоръчвам, или да хванем бюлетините“, заяви лидерът на ВМРО. Той прикани симпатизантите да гласуват преференциално.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
НОИ стартира програмата за профилактика и рехабилитация за 2024 г.
НОИ стартира програмата за профилактика и рехабилитация за 2024 г.
Приеха инвестиционната програма на ВиК - Добрич за периода 2024-2026 г.
Приеха инвестиционната програма на ВиК - Добрич за периода 2024-2026 г.
Протестно шествие с искане за справедливост и сигурност ще се проведе в Добрич в събота (ВИДЕО)
Протестно шествие с искане за справедливост и сигурност ще се проведе в Добрич в събота (ВИДЕО)
Добричлията Стоян Стоянов - ВИП гост на международен зумба фестивал в Нидерландия (СНИМКИ)
Добричлията Стоян Стоянов - ВИП гост на международен зумба фестивал в Нидерландия (СНИМКИ)



Яндекс.Метрика