Начало >Добруджа >Регионални

МЕСТНИ ИЗБОРИ: Соня Георгиева: Жителите в община Добричка могат да имат по-добро бъдеще, ако то се гради от хора, които имат силата да вземат решения (ВИДЕО)

16.10.2019 г. 20:26:13 ч.
/
МЕСТНИ ИЗБОРИ: Соня Георгиева: Жителите в община Добричка могат да имат по-добро бъдеще,  ако то се гради от хора, които имат силата да вземат решения (ВИДЕО)
Срещи с жителите на пет населени места в община Добричка проведоха на 16 октомври Соня Георгиева – кандидатът на Коалиция „БСП за България” за кмет на Община Добричка, и кандидатите за общински съветници. На разговорите с жителите на село Полковник Иваново, Миладиновци, Ловчанци, Смолница, Козлодуйци присъства и народният представител Даниел Петков. В препълнената зала на читалището в село Козлодуйци Соня Георгиева заяви:
„Аз нямам опит в политиката. Имам опит в общинската администрация. Работя в Община Добричка повече от 16 години. И, може би, именно заради липсата на опит в политическите битки, реших в първата предизборна кампания в моя живот да заложа на откровението, на искреността. И вътрешната ми убеденост, че трябва да чуя, да видя жителите на всички населени места в общината ме води вече 21 дни в селата. Посетила съм 34 села. В оставащите 10 дни на предизборната кампания ще посетя още 34 села. Оказа се, че срещите са рисковано начинание. В много от тях видях хора, изгубили всякаква надежда, че нещо може да се промени, изгубили доверие към всички политически формации. И ако трябва да определя по някакъв начин моята кампания, да представя синтезирано същността и, това е кампания ОЧИ В ОЧИ.
Най-трудната! Не през медиите, не през социалните мрежи, а с директни срещи и разговори. И то в избори, които са най-тясно свързани с ежедневието на всеки – изборите за местна власт.
Избрах директния разговор, защото знам, че доверието се гради с усещането за истина, а не с обещания, дефинирани в програми и платформи. Защото знам, че усещането за доверие се гради към конкретната личност. Защото личностите са тези, които поемат отговорност и спазват обещания. Защото няма отговорност изобщо, няма колективна отговорност, има персонална, лична отговорност.
И аз тази вечер поемам пред Вас отговорността да не давам неизпълними обещания. И първото ми обещание е, че Вие ще бъдете чути. Вашите проблеми и искания ще бъдат чути. Ще работя за Вас, за Вашето доверие и за едни наистина по-добри дни в нашата община. Защото моите бъдещи работодатели сте Вие – моите избиратели.
Знам, че тези от Вас, които ме познават отблизо, не се съмняват, че ще покажа, ще заявя не само категоричност, но и последователност в отстояването на всяка кауза в името на едни по-добри дни за жителите в нашата община. Защото властта на институцията кмет трябва да се употребява единствено и само в интерес на хората. И това, което аз категорично ще променя, ако избирателите ме дарят с доверието си, е диалогът, общуването, контактите с хората в нашата толкова обширна община. Ще предложа варианти за оптимизиране на този диалог. Аз ще бъда сред хората – при тях, в селата, ако е необходимо и в домовете им. Ще организирам изнесени приемни в кметствата и всеки ще може да се среща с мен.
Аз водя и ще продължа да водя една позитивна кампания, независимо от агресията на моите опоненти. Моята основна цел е да запазя цялостта на община Добричка в нейната уникалност – най-голямата по територия община в България, обединила 68 села. Да съхраня и хората по места, но и кадровия потенциал във всички административни структури. Защото служителите в община Добричка – моите колеги, са хора с потенциал, експертиза, опит. Знам, че има много проблеми. Но, за съжаление, голяма част от тях са извън компетенциите, извън възможностите на работещите в администрацията. Но кметът никога не може да остане безучастен.
Виждам как се обезлюдяват селата.  Знам, че младите си тръгват, защото нямат работа. Затварят се училища. Пътищата са разбити, транспортът е оскъден, нередовен. Безводието тормози жителите повсеместно. Трудно е. Пенсионерите мизерстват... Много от  тях замръкват в тревога и несигурност.
И при всички тези истини аз заставам пред Вас и твърдя, че всичко това може да се промени - с упорита и последователна работа, и с решителност – моята като кмет и на всички общински съветници. Аз ще работя за решаване на проблема с водоснабдяването – ще търся варианти за участие на Община Добричка в управлението на ВиК-Добрич. Ще работя за осигуряване на по-добра среда, за да дойдат инвеститори в нашите села, които да дадат шанс за работа, за препитание. Ще търся финансиране за подобряване на инфраструктурата, на междуселищните пътища, чиято дължина достига близо 500 км.
Трябва да спрем обезлюдяването, да задържим хората в нашите села. Само със създаването на условия за един по-добър живот можем да градим бъдеще на община Добричка. И аз ще работя за това.
Влизам в тази кампания с отговорността да представлявам политическа сила БСП - политическа сила, която досега не е губила изборите за местна власт. Огромна отговорност... Иска ми се да вярвам, че заедно с Вас ще се справим с още едно предизвикателство. За първи път кандидатурата за кмет на БСП е жена. Кандидатирам се за кмет на най-голямата по територия община в България и знам, че във всички мои дела ще бъда водена не само от своя професионализъм, от своя опит, но и от силата, всеотдайността и мъдростта на жена.
Но ние едва ли бихме могли да променим каквото и да е и да получа възможността да осъществя моята визия за бъдещето на Община Добричка, ако Вие – живеещите в селата, не ме подкрепите, не ме овластите с Вашето доверие и с Вашия глас с бюлетина 56.
Единственото, на което се надявам като отговор от Ваша страна, е доверие. Но, каквото и да бъде Вашето решение, ми се иска то да бъде изцяло Вашият личен избор, избор на личната Ви воля – осъзнат, отговорен. Защото нашата община, живеещите в община Добричка могат да имат по-добро бъдеще, само ако то се гради от свободни хора, които имат силата и достойнството да вземат решения. Да ги заявяват открито и категорично и да ги отстояват, каквото и да им струва това.”
Сред поставените проблеми на предизборните събрания се откроиха нередовното водоподаване, безработицата, проблемите с инфраструктурата и транспорта.
„Във всеки свободен час аз съм сред хората в област Добрич”, заяви пред живеещите в Миладиновци народният представител Даниел Петков. Проблемите с водоподаването, с диалога с „ВиК” – Добрич, бяха акцентът в разговорите му с жителите на община Добричка. Той ги запозна не само с питанията за водния проблем в област Добрич, внесени от него в Парламента, но и със своята визия за решаване на дългогодишния проблем с водоснабдяването в населените места в община Добричка.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Седемнадесет есета се състезаваха в конкурс, обявен от читалището в с. Крушари
Седемнадесет есета се състезаваха в конкурс, обявен от читалището в с. Крушари
От ОД на МВР – Добрич отчетоха спад на престъпността в община Балчик сравнение с 2022 година
От ОД на МВР – Добрич отчетоха спад на престъпността в община Балчик сравнение с 2022 година
В Генерал Тошево орисаха двете бебета, родени в края на 2023 г. и началото на 2024 г.
В Генерал Тошево орисаха двете бебета, родени в края на 2023 г. и началото на 2024 г.
2 май - неучебен и неприсъствен ден за училища и детски градини в община Генерал Тошево
2 май - неучебен и неприсъствен ден за училища и детски градини в община Генерал Тошево



Яндекс.Метрика