Метналият бомбичка по полицай опитал да се укрие

22.04.2018 г. 14:49:48 ч.
/
Метналият бомбичка по полицай опитал да се укрие
Метналият бомбичка по двама полицаи по време на мача ЦСКА-Левски на 18 април се опитал да се укрие. Роденият пред 1993-та година фен на сините бил търсен от полицията на всичките си известни адреси, дори по телефона, но го бил изключил. Все пак разследващите се свързали с него по друг мобилен и младежът казал, че ще се предаде, но другата седмица. 
След множество разговори го убедили да отиде в СДВР събота вечерта, съобщи шефът на столичната полиция Ивайло Иванов. Задържаният по данни на "24 часа" се казва Йордан Исаев.
Казал, че непознато за него лице подало бомбичката и маската. Това обаче се проверява. Първоначално, веднага след мача, полицаите проверявали младеж с татуировка на десния крак. Информацията обаче се оказала невярна, а задържаният няма никакви татуировки. Засега той не е имал криминални прояви и е бил известен на полицията само като фен на "Левски".
За задържането му се стигнало след разпитването на 64-ма от привържениците на сините. Исаев е признал и пред роднини за случилото се. Те са били разпитани след като вече полицията е знаела кой е извършителят. Те разбрали самоличността му още в петък сутринта. 
Въпреки че видеонаблюдението на стадиона не е успяло да заснеме мятането на бомбичката, в полицията пристигнали множество видеозаписи, благодарение на които се е стигнало до разкриването на престъплението. 
Самият Исаев е обяснил, че искал да хвърли бомбичката по пистата, според Иванов обаче това е малко вероятно, тъй като пистата се намира пред Сектор Б, а взривното устройство е летяло до Сектор А. То е гръмнало до врата, а стъклопакетът се е взривил. Пръсналите се стъкла раниха сериозно полицайката Гергана Зашева - Методиева и колегата й Петър Иванов, който се размина с по-леки наранявания. 
Утре прокуратурата ще поиска постоянен арест за задържания. Той може да получи между 5 и 15 години затвор по обвинения за причиняване на тежка телесна повреда на длъжностни лице. 
Снимка:www.bnews.bg
Източник:24 часа

Коментирайте
Подобни новини
Парламентът даде мандат на правителството да преговаря за Ф-16 със САЩ
Парламентът даде мандат на правителството да преговаря за Ф-16 със САЩ
Съдът окончателно отмени правителствените промени в плана за Пирин
Съдът окончателно отмени правителствените промени в плана за Пирин
7 арестувани след масов бой между българи и англичани в Банско
7 арестувани след масов бой между българи и англичани в Банско
Народното събрание отхвърли закон на БСП срещу двойния стандарт при храните
Народното събрание отхвърли закон на БСП срещу двойния стандарт при хранитеЯндекс.Метрика