МФ публикува разширен списък със свързани лица по закона "Магнитски"

15.06.2021 г. 10:33:49 ч.
/
МФ публикува разширен списък със свързани лица по закона "Магнитски"
Министерството на финансите публикува списък на лицата, които попадат или потенциално биха попаднали в обхвата на санкциите, наложени от Службата за контрол на чуждестранните активи (OFAC) на министерство на финансите на САЩ.
В него са включени физическите лица, които попадат и потенциално биха попаднали в обхвата на санкциите, наложени от OFAC, асоциирани лица по смисъла на т. 1, буква "б" от Решение на Министерския съвет №441 от 04.06.2021 г, а именно: "всички съдружници, акционери, управители и членове на органи за управление и контрол на юридическите лица по буква "а", включени към момента и за последните 5 години".
Списъкът е съставен на база информация, която е налична и проверена до момента от органа по т. 1. от РМС №441, и обхваща периода от 2016г. до 2021г.

Лицата, включени в списъка, са съдружници, акционери, управители и членове на органи за управление и контрол на юридическите лица по буква „а“ от РМС № 441, а именно: "всички физически и юридически лица, притежавани, контролирани  или управлявани през последните пет години от лицата, включени в списъка на OFAC". Лицата са участвали в повече от едно дружество и са с установена безспорна свързаност с физически и юридически лица от списъка по т. 1 "а".
Цветомир Найденов е може би най-любопитното име в разширения списък. В списъка освен него влечатление прави включването на брат му Боян, както и на майката на бившия депутат от ДПС Делян Пеевски - Ирена Кръстева.

Сред останалите лица в списъка са Александра Стоянова, Александър Тумпаров, Александър Георгиев, Александър Ангелов, Борис Бекяров, Георги Попов, Димитър Ганев, Дора Спасова, Жана Канелова, Иванка Георгиева, Милен Стаматов, Мирослав Илиев, Пепа Гроздева-Михова, Петър Марчоков, Петър Ив. Стоянов, Татяна Димитрова, Стефан Найденов и Янко Раденков.

Посочените юридически лица са общо 64.

Списъкът може да бъде допълван или коригиран при получаване на нови данни или факти по т. 1, буква „а“ и „б“ от  РМС №441, както и съгласно буква „в“ от решението - всички физически лица и юридически лица, допълнени по реда на т. 4, а именно: Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС) и Националната агенция за приходите (НАП) предприемат постоянни мерки за установяване на степента на свързаност на лица с лица от списъка по т. 1 и предлагат на постоянната работна група допълване на списъка, в случай че се установи свързаност или изключване от списъка на лица, в случай че свързаността е прекратена.
Разширеният списък е публикуван в рубрика „Открито управление“, раздел „Прозрачност“.
Източник:Dnes.bg

Коментирайте
Подобни новини
Служебният кабинет осигури пълния размер на „украинската помощ“ за земеделските стопани
Служебният кабинет осигури пълния размер на „украинската помощ“ за земеделските стопани
На 26 април започва изплащането на великденските добавки за пенсионери
На 26 април започва изплащането на великденските добавки за пенсионери
Последен ден за регистрация на партии и коалиции за изборите 2  в1
Последен ден за регистрация на партии и коалиции за изборите 2 в1
ЦИК: 10 партии и 8 коалиции са подали документи досега за участие в изборите
ЦИК: 10 партии и 8 коалиции са подали документи досега за участие в изборите



Яндекс.Метрика