Начало >Добруджа >Регионални

Младоженци дариха средства за залесяване на гора в ДЛС-Балчик

09.11.2018 г. 09:02:20 ч.
/
Младоженци дариха средства за залесяване на гора в ДЛС-Балчик
Нови гори, на площ от 52 декара, ще бъде залесена през този месец в ДЛС-Балчик. Средствата за залесяването на 2 декара са предоставени от Галя Шишкова и Джулиан Парментер. 
В началото на тази година Галя се е свързала с председателя на фондация „77”  Никола Рахнев. Тя е споделила, че й предстои да сключи брак, но иска хората, които ще дойдат на сватбата да не и подаряват цветя, а да дарят парите и с тях да бъдат купени дръвчета за залесяване. След сватбата Галя и Джулиан предоставят на фондацията 500 лева, с които могат да бъдат закупени 700 дръвчета. Фондацията от години привлича доброволци, които искат да участват в създаването на нови гори. По идея на Рахнев бе подета и инициативата „Когато станем 100 000 ще посадим гора“, която набира все повече поддръжници сред младите хора в България. Фондацията работи с МЗХГ и има три съвместни залесителни кампании с ДГС-Варна.
Подкрепяме инициативата, прекрасно е двама души, създавайки семейство, да създадат и гора, която да расте заедно с децата им и да оставят на внуците си. ДЛС Балчик реши да подари още 700 дръвчета и да залеси с тях общо 2 декара гора – гората на Галя и Джулиан.  Надявам се скоро щастливите младоженци скоро отново да си дойдат, за да могат да видят своята гора. Идеята им е прекрасна и с жеста си те спечелиха не само хората от Балчик, но и от цялата страна, категоричен е зам.-директорът на ДЛС-Балчик инж. Радослав Радев.
Тъй като в момента почвата е много суха и младите дръвчета ще се прихванат трудно, от стопанството са решили да направят залесяването в края на месеца, когато се очаква да паднат първите за тази есен валежи.

Коментирайте
Подобни новини
Представят „Нарисувай ми дума” в Българево
Представят „Нарисувай ми дума” в Българево
Общинският съвет на  Добричка община  заседава извънредно (ВИДЕО)
Общинският съвет на Добричка община заседава извънредно (ВИДЕО)
Проектът за бюджет на община Каварна е в размер на 16 169 578 лв.
Проектът за бюджет на община Каварна е в размер на 16 169 578 лв.
 Бюджетът на Добричка община за  2019 г. е в размер на 23 206 695 лева
Бюджетът на Добричка община за 2019 г. е в размер на 23 206 695 леваЯндекс.Метрика