Много спорт през юли в Албена

03.07.2019 г. 09:56:22 ч.
/
Много спорт през юли в Албена
Европейският курорт на спорта Албена ще бъде домакин на много международни спортни първенства през този месец. Футболно училище, спартакиада на учителите с международно участие, европейско първенство по хокей на трева за юноши, лагер по карате, тенис турнир за аматьори и фестивал по тенис на маса са само част от спортните активности, които гостите на комплекса могат да проследят отблизо.

След като през миналия месец успешно в Албена стартираха училище по плуване и училище по гмуркане, сега в комплекса е и футболното училище VfL Bochum 1848. Занятията му са предназначени за младежи и девойки на възраст от 5 до 15 години. Продължителността на тренировъчната програма е 5 дни. Треньорите са доказани имена в немския футбол, като Себастиън Шахтен, Петър Кьолце, Томас Кемпе и други.

През последните три години ваканционно селище Албена инвестира повече от 5 милиона лева в спортни съоръжения. Така гостите на комплекса имат възможност да упражняват повече от 40 вида спортове. Това е причината Албена да е първият в историята Европейски курорт на спорта.

Тъй като спортът е част от здравословния начин на живот, от комплекса се грижат и за другите аспекти от активния живот на гостите си. В началото на годината там отвори врати Специализирана болница по рехабилитация, която работи по здравна каса. В нея доказани специалисти се грижат за здравето на пациентите. Албена спечели отличието за най-иновативна СПА дестинация на Стария континент благодарение на своите модерни и сертифицирани 4 СПА центъра, в които гостите релаксират не само през летния сезон. Над 50% от пресните плодове и зеленчуци, които гостите на комплекса консумират в ресторантите, са произведени в биоградините на „Еко Агро“ – дъщерна на Албена АД компания, чиито градини са на едва 10 км от ваканционното селище, а от тази година гостите имат възможност да ги посетят и лично да се убедят във високото им качество и неповторим вкус.

Коментирайте
Подобни новини
ХАНДБАЛ: "Добруджа" загуби в Ловеч
ХАНДБАЛ: "Добруджа" загуби в Ловеч
ВОЛЕЙБОЛ: Юношите на Добруджа 07 победиха и  Исперих
ВОЛЕЙБОЛ: Юношите на Добруджа 07 победиха и Исперих
ВОЛЕЙБОЛ: Добруджа победи Арда и се задържа на  трето  място (ВИДЕО)
ВОЛЕЙБОЛ: Добруджа победи Арда и се задържа на трето място (ВИДЕО)
ФУТБОЛ: "Добруджа" се класира на 1/2-финал за Купата на АФЛ
ФУТБОЛ: "Добруджа" се класира на 1/2-финал за Купата на АФЛЯндекс.Метрика