Момчетата на „Добруджа“ станаха футболните звезди в България на турнир в Бургас

01.07.2019 г. 14:04:48 ч.
/
Момчетата на „Добруджа“ станаха футболните звезди в България на турнир в Бургас
До едно първо и едно второ място достигнаха формациите от школата на „Добруджа“ на турнира „Футболните звезди в България“. Той се проведе от петък до неделя в Бургас. Организатори са местният Детски футболен клуб „Звездичка“, чийто председател е бившият футболист на „Добруджа“ Петър Алексиев, Община Бургас и ОС на БФС – Бургас.
 
Турнирът включваше 5 възрастови групи, като „Добруджа“ спечели титлата при децата, родени през 2006/2007 г., където имаше най-много участници – 12 отбора. Тимът, воден от треньора Венцислав Желев, стана първи в група с „Олимпик“ (Варна), „Звездичка“ (Бургас) и „Раковски“ (Ивайловград). След това на ½-финал младите футболни таланти на Добрич победиха „Спартак“ (Варна) с 3:0. В мача за определяне на шампиона „Добруджа“ надигра „Бургас спорт“ с 3:1. Жълто-зелените получиха купа и златни медали, а Димитри Тодоров получи индивидуалната награда на турнира за най-добър защитник. Организаторите изненадаха шампионите и с още един специален подарък – тридневен лагер на базата на „Звездичка“.
 
„На този турнир момчетата играха мъжки и задружно, с много импровизации, с трайно владеене на топката, с висока преса – точно това, което аз искам и което аз разбирам като футбол“, сподели в интервю за медийна група „Добруджа“ треньорът Венци Желев. Той отбеляза, че този отбор е сформиран през зимата с обединението на набор 2006 и 2007, като е трябвало да измине този период от няколко месеца за обиграване, за да дойдат резултатите.
 
Отлично се представи и набор 2008 на „Добруджа“ с треньор Борис Минков. Отборът от Добрич победи „Болярчета“ (Велико Търново) и „Тракиец“ (Ямбол), и завърши наравно с „Черноморец“ (Бургас) в груповата фаза. Последва победа с 2:0 над „Звезденбург“ (Бургас) на ½-финал, а в мача за първото място добруджанци отново срещнаха „Черноморец“, като този път отстъпиха с 0:3. 

Коментирайте
Подобни новини
ФУТБОЛ: Ясни са всички зимни контроли на „Добруджа“
ФУТБОЛ: Ясни са всички зимни контроли на „Добруджа“
ВОЛЕЙБОЛ: Агитка  от 80 души ще придружи  Добруджа  07 в Бургас
ВОЛЕЙБОЛ: Агитка от 80 души ще придружи Добруджа 07 в Бургас
Традиционният коледен турнир по баскетбол в Добрич ще бъде в памет на Теодор Лечев
Традиционният коледен турнир по баскетбол в Добрич ще бъде в памет на Теодор Лечев
КАНАДСКА БОРБА: Добричкият клуб „Хищник” с трима състезатели на "Благоевград оупън"
КАНАДСКА БОРБА: Добричкият клуб „Хищник” с трима състезатели на "Благоевград оупън"Яндекс.Метрика