Москов: Защо Русия се свързва със съдебната реформа?

15.07.2015 г. 10:27:41 ч.
/
Москов: Защо Русия се свързва със съдебната реформа?
Защо съдебната реформа да пречи на любовта към Русия, това е абсурд - с тези думи министърът на здравеопазването Петър Москов коментира в интервю за предаването "Здравей, България" по Нова ТВ поредния епизод от кампанията срещу движената от министъра на правосъдието Христо Иванов съдебна реформа.
След като в началото на седмицата в София бяха разлепени стотици плакати, на които министър Иванов бе описан като "психодесен", наред с представители на Реформаторския блок и бившия премиер Иван Костов, вчера онлайн се появи и видео версия на същата атака, в която желанието за реформа в българския съд се свързва с омраза към Русия.
"Ако любовта към Русия се изразява в това съдебната система да остава същата клоака, мерси, казвам аз, за туй, любе", коментира Москов. "Това нещо придобива масивен геополитически оттенък. Обичаме ли Русия и показваме ли, че обичаме Русия, като не правим съдебна реформа - това е доста болнаво, не мислите ли?", допълни министърът.
Москов увери, че Реформаторския блок ще направи каквото е по силите му, за да може съдебната реформа да бъде подкрепена от ДПС в Народното събрание. 
Той изрази готовност да промени тона и да се върне на масата на преговорите с опозицията, като същевременно подчерта, че няма да променя позициите си.
"Трябва да се намери консенсус, защото целта е важна. Разговор с ДПС за промените в Конституцията е напълно възможен", изтъкна д-р Москов. Той допълни, че по предложение на председателя на ДСБ Радан Кънев днес представители на Блока ще се срещнат с Лютви Местан.
По повод зрителски въпрос за разпределянето на разходите за издръжка на НЗОК и отделянето на средства за "луксозни кабинети и автомобили", Москов уточни, че издръжката на цялостната структура на Здравната каса струва малко под 50 млн. лв. Същевременно той изтъкна, че миналата седмица надзорният съвет на НЗОК е извадил 8 млн. лв. от административния бюджет и ги е вложил в пряка дейност.
Относно твърде големия брой болници в страната, министърът коментира, че досега това не е било контролирано: "Това е неефективно - има много болници и неясни начини на финансиране, затова не стигат парите. Когато 130 български болници изписват по по-малко от 5 души на ден, това значи, че в тази болница няма нужния ресурс,к акто и че натовареността и съответно квалификацията на хората не е добра".
Снимка:clubz.bg
Източник:Vesti.bg

Коментирайте
Подобни новини
Служебният кабинет осигури пълния размер на „украинската помощ“ за земеделските стопани
Служебният кабинет осигури пълния размер на „украинската помощ“ за земеделските стопани
На 26 април започва изплащането на великденските добавки за пенсионери
На 26 април започва изплащането на великденските добавки за пенсионери
Последен ден за регистрация на партии и коалиции за изборите 2  в1
Последен ден за регистрация на партии и коалиции за изборите 2 в1
ЦИК: 10 партии и 8 коалиции са подали документи досега за участие в изборите
ЦИК: 10 партии и 8 коалиции са подали документи досега за участие в изборите



Яндекс.Метрика