МВР с единна система за нарушителите по пътищата

25.07.2017 г. 10:38:12 ч.
/
МВР с единна система за нарушителите по пътищата
Министерството на вътрешните работи (МВР) ще изгражда единен център за обработка на нарушенията по пътищата. Това се вижда от публикувана в Агенцията за обществени поръчки документация за открита тръжна процедура.
Очакванията на вътрешното ведомство са от централизираната и автоматизирана обработката на нарушенията да се намали влиянието на субективния фактор при отчитане на нарушенията съгласно Закона за движение по пътищата, както и да се повиши събираемостта на глобите.
Очакваната стойност на цялата система – доставката и въвеждането в експлоатация на необходимата инфраструктура - комутатори, сървъри, работни станции и друга инфраструктура, е почти 4,9 млн. лева без ДДС (5,88 млн. лева с ДДС).
Крайният срок за подаване на документи по обществената поръчка е 24 август, отварянето на офертите е предвидено за 25 август.
В последните дни МВР обяви общо пет обществени поръчки за изграждане или надграждане на комуникационни системи. Общата им стойност е над 16,2 млн. лева без ДДС или почти 20,3 млн. с ДДС.
Министерството ще изгражда единна платформа за интегриране на системи за видеонаблюдение и обмен на информация. Основно място на изпълнение на процедурата е компютърният център на МВР в Лозенец, в Банкя и в централата в София.
Поръчката ще се осъществява на три етапа - доставка на оборудването (сървъри и различни системи – за видео анализ, разпознаване на регистрационни табели, за управление на бази данни и уеб съдържание и т.н.), пускането им в експлоатация и накрая пускането в експлоатация на централната компонента и интгегрираната автоматизирана система за сигурност.
Индикативният бюджет е 6,5 млн. лева без ДДС (7,8 млн. лева с ДДС). Срокът за подаване на оферти е 24 август, а отварянето им е предвидено за 25 август.
МВР ще изгражда и ;ентрализирана система за регистрация на моторни превозни средства и собствениците им, като е предвиден обмен на информация с Европейския съюз (ЕС).
Индикативният бюджет за доставката на софтуер и хардуер и въвеждането му в експлоатация възлиза на малко над 4,177 млн. лева без ДДС (малко над 5 млн. лева с ДДС).
Публикувана е и отделна поръчка за подобряване на покритието и капацитета на съществуващата радиокомуникационна среда на територията на София и в сградата на Националния дворец на културата (НДК) във връзка с председателството на ЕС, което започва в началото на следващата година.
Снимка:85.14.28.164
Източник:Dnes.bg

Коментирайте
Подобни новини
Служебният кабинет осигури пълния размер на „украинската помощ“ за земеделските стопани
Служебният кабинет осигури пълния размер на „украинската помощ“ за земеделските стопани
На 26 април започва изплащането на великденските добавки за пенсионери
На 26 април започва изплащането на великденските добавки за пенсионери
Последен ден за регистрация на партии и коалиции за изборите 2  в1
Последен ден за регистрация на партии и коалиции за изборите 2 в1
ЦИК: 10 партии и 8 коалиции са подали документи досега за участие в изборите
ЦИК: 10 партии и 8 коалиции са подали документи досега за участие в изборите



Яндекс.Метрика