Начало >Добруджа >Общество

На 18 август засегнатите от застраховки в "Олимпик" трябва да сключат нови договори (ВИДЕО)

15.08.2018 г. 13:30:44 ч.
/
На 18 август засегнатите от застраховки в "Олимпик" трябва да сключат нови договори (ВИДЕО)

Пострадалите от фалита на ЗК“Олимпик“ в област Добрич са поне 5% от тези обявени за цялата страна или около 10 000 души, това става ясно от интервю за МГ“Добруджа“ на Георги Гроздев –главен директор на Фронт офис Добрич на Дженерали Застраховане АД.
Договорите по „Гражданска отговорност“, сключени с клона на ЗК „Олимпик“, ще бъдат автоматично прекратени след публикацията за назначаването на ликвидатор на застрахователя в официален вестник на Република Кипър от 14/08/2018, посочва Гроздев.  Това означава , че на 18 август 2018 г. всеки засегнат собственик на МПС трябва незабавно да сключи нова застраховка „Гражданска отговорност“ на автомобилистите с друг застраховател. Застраховката може да се сключи и от друго лице.След прекратяване на застрахователните договори, ако не са били сключени нови своевременно, в случай на пътнотранспортно произшествие обезщетението се заплаща от лицето, причинило произшествието на пътя
 Георги Гроздев, който работи на застрахователният пазар от 1989 година  припомня и предисторията на случилото се  с „Олимпик“. На 10 август 2018 г. е назначен предварителен ликвидатор на Застрахователна компания „Олимпик“  от Надзорния орган върху застраховането на Република Кипър. Предстои публикация за назначаването в Официален Вестник на Република Кипър, която се очаква да излезе на 17 август 2018 г. Съгласно законодателството на Република Кипър действащите застрахователни договори по общо застраховане, сключени със Застрахователна компания Олимпик, ще бъдат прекратени на 17 август 2018 г. Прекратяването ще се извърши автоматично без да са необходими допълнителни действия от застраховащия или от застрахованите лица. Предварителният ликвидатор е уведомен за неговото задължение да отрази прекратяването на застрахователните полици в регистъра на застрахователните полици на Гаранционния фонд.  От 00.01 часа на 18.08.2018 г. ще могат да бъдат сключвани нови застраховки „Гражданска отговорност“ на автомобилистите. Гроздев предупреждава  клиентите да четат внимателно договорите и да следят дейността и имиджа на  всеки застраховател.

Репортаж на Павлина Живкова и Севдалина Сарандева

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
ЦИК назначи състава на Районна избирателна комисия - Добрич
ЦИК назначи състава на Районна избирателна комисия - Добрич
Панорама на средните училища в Добрич ще се проведе днес
Панорама на средните училища в Добрич ще се проведе днес
Водните аварии днес
Водните аварии днес
Времето в петък
Времето в петък



Яндекс.Метрика