Начало >Добруджа >Общество

Водният цикъл ще приключи навреме, предвид темповете на работа, смята ръководителят на проекта (ВИДЕО)

11.12.2018 г. 10:07:48 ч.
/
Водният цикъл ще приключи навреме, предвид темповете на работа, смята ръководителят на проекта (ВИДЕО)
Проектът за водния цикъл ще приключи навреме, предвид темповете на работа на изпълнители. Това мнение изрази ръководителят на Интегрирания проект за подобряване на водния сектор в град Добрич - фаза 1,  инж. Живко Неделев по време на пресконференция относно напредъка на дейностите по Водния цикъл. Неделев направи тази прогноза на база дейностите по отделните лотове, като не се ангажира единственото за Лот 1, тъй като по него предстои да излезе строителното разрешение от главния архитект.

По Лот 1, който  предвижда изграждане на канализационни колектори 6 460 метра и  съпътстващ водопровод  с дължина 4 330 метра, през лятото е подписан договор със сдружение „Свежест 2018”. В момента работният проект се съгласува. Очаква се строителят да започне работа през март, каза инж. Неделев.
 
По Лот 2 изпълнител на дейностите е „Хидрострой”  до края на ноември се отчита изпълнение на водопроводната мрежа с дължина 32 265 метра, което е около 71 %. Направени са и 2013 домови отколонения. В момента работят 12 екипа. Закъснението според линейния график е 14 дни. Срокът за изпълнение съгласно договора е 7 юни 2019 г.
 
При Лот 3 изпълнението до момента е 83%. Дейностите се извършват от  обединение „Добротица 2016”, които в момента работят с 9 екипа. Отчетено е 19 дни закъснение от линейния график, но то не е критично и изпълнителят ще може да приключи до май 2019 , когато е крайният срок, увери инж. Неделев.
 
По Пречиствателната станция край Врачанци, където изпълнителят е обединение „ГИС Аква Бг”. Дейностите са разделени на 42 подобекта, като изпълнението към момента е на 60,5%. Изоставането от линейния график е 41 дни. Представителят на изпълнителя Христо Атанасов  обясни, че закъснението е породено от леки неразбории в началото с Енерго про”. По думите му то не е критично, защото през зимните месеци не са планирани много дейности и ще успят да се справят със задачата до крайният срок, който е август 2019г.

Представителят на „Хидрострой” Владимир Навчев сподели за проблемите, които имат, свързани с липсата на подземен кадастър. Непрекъснато се сблъскаме с търсене на сградни отклонения, които трябва да бъдат захранени по новия водопровод. В същото време на много места има тръби до даден блок или къща, които никой не може да каже откъде минават и често се стига до аварии.  Те трябва да бъдат отстранени и това забавя допълнително работата Въпреки трудности успяваме да се справим, каза Навчев.  

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Нивото на безработица през март в област Добрич е 5,74%
Нивото на безработица през март в област Добрич е 5,74%
Времето в петък
Времето в петък
Издателство Клет България  провежда  информационно събитие  в Добрич
Издателство Клет България провежда информационно събитие в Добрич
Около 18 000 души е разликата в избирателните списъци в областта  за ЕП и НС
Около 18 000 души е разликата в избирателните списъци в областта за ЕП и НС



Яндекс.Метрика