Начало >Добруджа >Общество

Набират кандидати за наградите „Най-голям корпоративен дарител“

16.07.2019 г. 16:47:04 ч.
/
 Набират кандидати за наградите „Най-голям корпоративен дарител“
За четиринадесета поредна година Български дарителски форум (БДФ) набира кандидати за наградите „Най-голям корпоративен дарител“.
Като обединение на големите дарители в нашата страна БДФ има мисия да насърчава филантропията и отговорното дарителство. Ето защо от 2006 г. насам форумът всяка година организира конкурса „Най-голям корпоративен дарител“. Чрез него той популяризира добрите практики и отличава компаниите с най-устойчиви и прозрачни инвестиции в значими обществени каузи в България.
Наградите са в няколко категории – количествени (според инвестираните финансови и нефинансови ресурси, както и доброволен труд), качествени (според качествата на програмите на бизнеса в подкрепа на обществото), също така за личност с особен принос за развитие на дарителството в България и за най-сполучливо партньорство между компания и неправителствена организация.
Тази година в критериите за класиране в конкурса са отразени стандартите за дарителски практики на БДФ, приети от членовете на форума през 2018 г. Ново е също изискването дарителските програми, номинирани за устойчивост, да действат поне три години преди годината на кандидатстване в  категорията „Най-устойчива дарителска програма“. Програми, спечелили награда в дадена категория, не могат да кандидатстват в същата категория през следващата година. Всички условия за участие и насоки за кандидатстване можете да видите ТУК.
За обработката, проверката и оценката на кандидатурите БДФ използва методологията на европейския конкурс „Най-голям корпоративен дарител”, разработена в рамките на проект CEENERGI и прилагана в Централна и Източна Европа от дарителските форуми в Чехия, Словакия и Полша. Данните в количествените категории се верифицират от „Делойт България“, а тези в качествените се оценяват от жури с участието на авторитетни и обществено ангажирани експерти. Победителят в категорията за партньорство се избира с гласуване от членовете на БДФ, а наградата за личностен принос се присъжда от Управителния съвет на БДФ по предложение на членовете на форума.
По традиция домакин на церемонията за награждаване на победителите в конкурса „Най-голям корпоративен дарител“ е Президентът на Република България. Тази година събитието ще се състои отново в сградата на президентската администрация на 21 ноември.
Български дарителски форум ще връчи награди на компании, които подкрепят общественозначими каузи в България в общо девет категории:
1.         Най-голям обем финансови дарения
2.         Най-голям обем нефинансови дарения (стоки, материали, услуги)
3.         Най-голям принос чрез доброволен труд на служителите
4.         Най-щедър дарител
5.         Най-добра дарителска програма
6.         Най-добра програма на малко и средно предприятие
7.         Най-добра дарителска програма на местен дарител
8.         Най-устойчива дарителска програма
9.         Най-сполучливо партньорство.
 
Номинации и самономинации за конкурса „Най-голям корпоративен дарител“ се приемат до 17 часа на 1 октомври 2019 г. Формуляр за кандидатстване може да бъде свален от сайта на БДФ. 
Снимка:www.manager.bg

Коментирайте
Подобни новини
Издигнаха кандидатурата на добричлията Янко Янков за председател на Апелативен съд – Варна
Издигнаха кандидатурата на добричлията Янко Янков за председател на Апелативен съд – Варна
Времето на 20 април
Времето на 20 април
58 деца и млади хора ще участват в шестото издание на областния научен конкурс „Науката на живо“
58 деца и млади хора ще участват в шестото издание на областния научен конкурс „Науката на живо“
Панорама на средните училища в Добрич представя специалности и профили на обучение за 2024/2025 г. (ВИДЕО)
Панорама на средните училища в Добрич представя специалности и профили на обучение за 2024/2025 г. (ВИДЕО)



Яндекс.Метрика