Над 1000 балчиклии и гости на града посетиха ЛИДЛ в деня на откриването (ВИДЕО)

09.05.2017 г. 10:30:32 ч.
/
Над 1000 балчиклии и гости на града посетиха ЛИДЛ в деня на откриването (ВИДЕО)
Кметът на Община Балчик Николай Ангелов и Милена Драгийска – главен изпълнителен директор на Лидл България, прерязаха лентата на най-новия обект на търговската верига в страната. Близо 1 000 жители и гости на града посетиха новия магазин само в първите часове след откриването.
 
В магазина с търговска площ от близо 1 300 кв. м. клиентите ще намерят обособени зони с добре подбрани артикули, при които Lidl е доказал своето качествено и ценово предимство – свежите продукти като плодовете и зеленчуците, прясно изпечените хлебчета, както и прясното месо – единственото в страната сертифицирано от швейцарския институт SGS. Силата на Lidl в предлагането на свежи продукти клиентите ще открият и при охладените продукти – например в гамата от традиционни български сурово-сушени деликатеси „Деликатека“. В специална зона е представена и продуктовата линия „Родна стряха“, включваща над 50 продукти, разработени специално за Lidl от доказани български производители. И „Родна стряха“, и „Деликатека“ са резултат от дългогодишното и успешно партньорство на Лидл България с редица български доставчици.
„Магазинът в Балчик е 84-ият в страната и е потвърждение на нашия дългосрочен инвестиционен ангажимент и развитие на бизнеса ни в България. Надяваме се клиентите от Балчик и региона да оценят удобната локация със 120 паркоместа и прегледната подредба на продуктите в магазина - широка гама от внимателно подбран асортимент хранителни и нехранителни стоки. Друга добра новина за тях е, че ще могат сами да се уверят в най-голямото предимство на Lidl – а именно предлагането на топ качество на достъпна цена. Всичко това прави пазаруването в Lidl лесно и удобно и пести време и средства на клиентите“, заяви Милена Драгийска.
От своя страна кметът Николай Ангелов сподели: "През 2008 година бяха първите стъпки, инициирали изграждането на магазин от подобен тип на това място. За съжаление, финансовата криза тогава се отрази на инвеститорите. Дълго време гледахме как мястото пустее и се продава. В края на миналата година дойдоха представители на Лидл България и заявиха, че ще инвестират в Балчик, ще построят не само хипермаркет, но и че този магазин ще бъде част от новата концепция на фирмата. Още тогава казаха, че ще го открият през пролетта на 2017 г. Ето сега може да се похвалим, че имаме магазин на много високо ниво. Надяваме се, че Лидл България ще продължи да отстоява своя бизнес модел, т.е. ще запази съотношението цени-качество. Нека този обект да допренесе за благосъстоянието на хората и най-важното - да повиши качеството на живот на всички жители и гости на Белия град."
Последователна е и политиката на компанията в подкрепа на местните общности. Балчик е поредният град, в който Lidl инвестира в подобряването на градската среда – компанията изгради модерна фитнес площадка от 220 кв. м. на ул. „Д-р Иван Пенаков“.
Репортаж на Даниела Русева и Петър Петров

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Как се бърка бетон?
Как се бърка бетон?
Не се очаква драстично поскъпване на българското море
Не се очаква драстично поскъпване на българското море
Оптимизирайте бизнеса си с Visa
Оптимизирайте бизнеса си с Visa
Земеделското министерство готви промени в Закона за арендата
Земеделското министерство готви промени в Закона за арендата



Яндекс.Метрика