Над 500 лв. бяха събрани на благотворителен турнир по стрийтбол за Добромир Ангелов (ВИДЕО)

19.06.2017 г. 14:02:08 ч.
/
Над 500 лв. бяха събрани на благотворителен турнир по стрийтбол за Добромир Ангелов (ВИДЕО)
 
Над 500 лв. бяха събрани по време на благотворителния турнир по стрийтбол в неделя, организиран от  БК Unstoppable в помощ на Добромир Ангелов, за да вземе участие в състезание по математика в Малайзия.
Над 60 деца се включиха в надпреварата, съобщи за Медийна група Добруджа Адриана Георгиева, треньор в клуба. Тя припомни, че талантливото  10-годишно момче  има шанс да спечели едно от най-престижните математически състезания в света в Куала Лумпур.
Сумата, която семейството на Добромир трябва да осигури е  5000 лева – за момчето и за придружител. До сега са събрани 2500 лв. и са нужни още толкова.
Добромир Ангелов тренира баскетбол при Адриана Георгиева  от края на втори клас.
 
БК „Unstoppable” подържа мъжки отбор, който се състезава в  Аматьорската лига, но този път съставът разчита предимно на момчета от юношеските възрасти, за да ги обиграва. Финансово не можем да си позволим участие в А група, където трябва задължително да се внесе депозит за гаранция в размер на няколко хиляди лева, признава Адриана Георгиева.
При по-малките нещата вървят добре. И там все още отборите не са в А група, но класирането тази година е доста по-задоволително, разказва Милен Желев.  Има повишен интерес от страна на децата, които имат желание да играят баскетбол и клубът е много по-търсен от тях за да се включат в редовни тренировъчни занимания. И двамата треньори изказват благодарност на ръководствата на училищата „Любен Каравелов” и „Димитър Талев”, където треньорите на клуба са приети с разтворени обятия и където има сформирани групи, и се работи на място, за разлика от други добрички учебни заведения, където просто не ги допускат  дори само, за да раздадат флайери.
От началото на март  се работи и по проект в три детски градини на Добрич, като в него са ангажирани 120 деца. Това дава шанс не само да се популяризира баскетбола, но и да се развива клуба,.
БК “Unstoppable” е може би единственият в България от всички спортове, който има само 24 фланелки  и всички 10 гарнитури ги ползват. Треньорите приемат това със усмивка, но такива са финансовите възможности. Топките са налични в резултат на проектите, по които клубът печели. Но истината е, че въпреки мизерията колективът е супер. Като се започне от президента Кирил Киров, през четиримата треньори- единствената дама Адриана Георгиева, Милен Желев и по-младите Кристиян Митев и Константин Тодоров, които дори са още в процес на обучение, всички те дават сърце и душа, за да го има този клуб.
Всички тренировки се провеждат в залата на ОУ „Стефан Караджа”, като треньорите могат да бъдат намерени там целодневно от понеделник до петък от 9 сутринта до 9 вечерта. Ползва се и базата в кв. Добротица, където децата непрекъснато се събират, дори и след редовна тренировка в залата.
 
Видеомонтаж на Стефан Калев
 
Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
ХАНДБАЛ: 58 гола делят голмайстора на А група Джошкун Якубов от втория в листата
ХАНДБАЛ: 58 гола делят голмайстора на А група Джошкун Якубов от втория в листата
Добрич ще бъде домакин на национална купа по киокушин карате за деца
Добрич ще бъде домакин на национална купа по киокушин карате за деца
ХАНДБАЛ: Добруджа и Локомотив играят в неделя втори финален плейоф
ХАНДБАЛ: Добруджа и Локомотив играят в неделя втори финален плейоф
ВОЛЕЙБОЛ: Зала "Добротица" ще приеме финалите на ДП юн.мл.в от 27 юни до 1 юли
ВОЛЕЙБОЛ: Зала "Добротица" ще приеме финалите на ДП юн.мл.в от 27 юни до 1 юлиЯндекс.Метрика