Над 500 лв. бяха събрани на благотворителен турнир по стрийтбол за Добромир Ангелов (ВИДЕО)

19.06.2017 г. 14:02:08 ч.
/
Над 500 лв. бяха събрани на благотворителен турнир по стрийтбол за Добромир Ангелов (ВИДЕО)
 
Над 500 лв. бяха събрани по време на благотворителния турнир по стрийтбол в неделя, организиран от  БК Unstoppable в помощ на Добромир Ангелов, за да вземе участие в състезание по математика в Малайзия.
Над 60 деца се включиха в надпреварата, съобщи за Медийна група Добруджа Адриана Георгиева, треньор в клуба. Тя припомни, че талантливото  10-годишно момче  има шанс да спечели едно от най-престижните математически състезания в света в Куала Лумпур.
Сумата, която семейството на Добромир трябва да осигури е  5000 лева – за момчето и за придружител. До сега са събрани 2500 лв. и са нужни още толкова.
Добромир Ангелов тренира баскетбол при Адриана Георгиева  от края на втори клас.
 
БК „Unstoppable” подържа мъжки отбор, който се състезава в  Аматьорската лига, но този път съставът разчита предимно на момчета от юношеските възрасти, за да ги обиграва. Финансово не можем да си позволим участие в А група, където трябва задължително да се внесе депозит за гаранция в размер на няколко хиляди лева, признава Адриана Георгиева.
При по-малките нещата вървят добре. И там все още отборите не са в А група, но класирането тази година е доста по-задоволително, разказва Милен Желев.  Има повишен интерес от страна на децата, които имат желание да играят баскетбол и клубът е много по-търсен от тях за да се включат в редовни тренировъчни занимания. И двамата треньори изказват благодарност на ръководствата на училищата „Любен Каравелов” и „Димитър Талев”, където треньорите на клуба са приети с разтворени обятия и където има сформирани групи, и се работи на място, за разлика от други добрички учебни заведения, където просто не ги допускат  дори само, за да раздадат флайери.
От началото на март  се работи и по проект в три детски градини на Добрич, като в него са ангажирани 120 деца. Това дава шанс не само да се популяризира баскетбола, но и да се развива клуба,.
БК “Unstoppable” е може би единственият в България от всички спортове, който има само 24 фланелки  и всички 10 гарнитури ги ползват. Треньорите приемат това със усмивка, но такива са финансовите възможности. Топките са налични в резултат на проектите, по които клубът печели. Но истината е, че въпреки мизерията колективът е супер. Като се започне от президента Кирил Киров, през четиримата треньори- единствената дама Адриана Георгиева, Милен Желев и по-младите Кристиян Митев и Константин Тодоров, които дори са още в процес на обучение, всички те дават сърце и душа, за да го има този клуб.
Всички тренировки се провеждат в залата на ОУ „Стефан Караджа”, като треньорите могат да бъдат намерени там целодневно от понеделник до петък от 9 сутринта до 9 вечерта. Ползва се и базата в кв. Добротица, където децата непрекъснато се събират, дори и след редовна тренировка в залата.
 
Видеомонтаж на Стефан Калев
 
Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
За първи път България ще бъде домакин на турнир от първа категория до 14 г. на "Тенис Европа"
За първи път България ще бъде домакин на турнир от първа категория до 14 г. на "Тенис Европа"
ВОЛЕЙБОЛ: Добруджа 07 не успя да се противопостави на шампиона Нефтохимик (ВИДЕО)
ВОЛЕЙБОЛ: Добруджа 07 не успя да се противопостави на шампиона Нефтохимик (ВИДЕО)
Балчиклията Валентин Андреев -  №9 в класацията за атлети на България за 2017-та
Балчиклията Валентин Андреев - №9 в класацията за атлети на България за 2017-та
ВОЛЕЙБОЛ: Най-добрият български съдия ще ръководи Добруджа - Нефтохимик
ВОЛЕЙБОЛ: Най-добрият български съдия ще ръководи Добруджа - НефтохимикЯндекс.Метрика