Награждават Самурая на Добрич на юбилея на КК „Самурай“ (ВИДЕО)

10.06.2019 г. 13:58:19 ч.
/
Награждават Самурая на Добрич на юбилея на КК „Самурай“  (ВИДЕО)
С богата програма, включваща много музикални изпълнения и демонстрации, Карате клуб „Самурай“ ще отбележи своя 25-годишен юбилей на 15 юни, събота, от 17.00 часа в зала „Добротица“. Поканени са всички, които през изминалия четвърт век са били част от клуба, както и всички добричлии. Публиката ще се наслади на Духов оркестър - Добрич, фолклорен танцов клуб „Веселчани”, певци от студио „Сарандев”, музикален театър „Дея”. Ще бъдат демонстрирани карате техники от полицейски инструктори по самозащита от Варна, от деца от детските градини в Добрич и от елитните състезатели на „Самурай”. Празникът ще завърши с концерт на вокалистите на Ку-Ку бенд Невена Цоневa и Борис Солтарийски. Входът за събитието е свободен, а програмата ще продължи над 3 часа.
 
Грамота и парична премия на тържеството в събота ще получи носителят на титлата „Добричкият самурай“. Състезатели, родители и приятели на клуба чрез онлайн анкета на официалния му сайт, ще определят кой има най-голям принос към „Самурай“ от създаването на клуба до днес. Номинирани са Янко Соколов, Георги Михайлов и Пеньо Пенев – и тримата с много успехи, както като състезатели, така и като треньори.
 
Президент и главен треньор на Карате клуб „Самурай“ е сенсей Димитър Христов. В интервю за медийна група „Добруджа“ той сподели кой е най-щастливият миг в професионалната му кариера досега – когато преди 4 г. отборът от Добрич заема второто място в комплексното класиране сред 70 клуба от България. Тогава „Самурай“ е с най-много медали общо, но едно злато не достига за първата позиция в крайното подреждане за годината. Отборът от Добрич е ощетен от съдиите на последното състезание и не получава още едно заслужено златно отличие, но сенсей Христов е горд, че клубът е показал, че е най-добрият в страната през годината.
 
Карате клуб „Самурай“ е основан от сенсей Ивелин Керанов и сенсей Димитър Христов през 1994 г. Оттогава над 5000 медала общо са спечелили състезателите на „Самурай“. Над 4000 добричлии са тренирали карате в клуба през изминалия четвърт век. От 7 години „Самурай“ неизменно е в тройката на най-добрите карате клубове в страната.
 
„По-важно от успехите обаче е да изграждаме децата, които тренират, като добри хора, защото спортът има и социална насока. Помагаме им да станат конкурентноспособни в живота и лидери в обществото“, заяви сенсей Димитър Христов.
 
„Рецептата за успеха на клуба е да не правим компромиси със себе си и с принципите си. Когато си последователен в това, което правиш, и успехите са постоянни“, обясни на какво залага в работата си президентът и главен треньор на „Самурай“.
 
Репортаж на Димитър Узунов и Петър Петров
Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
ФУТБОЛ: "Добруджа" остава на върха, Галин Стоянов с 4 гола за най-убедителната победа
ФУТБОЛ: "Добруджа" остава на върха, Галин Стоянов с 4 гола за най-убедителната победа
ВОЛЕЙБОЛ:  Юношите на Добруджа 07 с открита тренировка в Деня на независимостта
ВОЛЕЙБОЛ: Юношите на Добруджа 07 с открита тренировка в Деня на независимостта
ФУТБОЛ: „Добруджа“ приема „Спартак“ (Плевен) в Елитната група U15
ФУТБОЛ: „Добруджа“ приема „Спартак“ (Плевен) в Елитната група U15
ФУТБОЛ: Още един шампион на България идва на звездния мач в Добрич
ФУТБОЛ: Още един шампион на България идва на звездния мач в ДобричЯндекс.Метрика