Начало >Добруджа >Регионални

Най-големият световен форум в ехокардиографията започва в Албена

15.05.2018 г. 14:31:51 ч.
/
Най-големият  световен форум в ехокардиографията започва в Албена
България ще бъде домакин за първи път на Световен конгрес по ехокардиография. Едно от най-големите и значими събития в областта на неинвазивната диагностика в кардиологията ще се проведе от 17 до 20 май в Албена. В своята 35-годишна история, това е петото издание на форума на територията на страна в Европа. Организатори на конгреса са International Society of Cardiovascular Ultrasound/ISCU/, Фондация по неинвазивна образна диагностика в кардиологията и Работна група по неинвазивна образна диагнoстика в кардиологията
В рамките на четиридневния конгрес ще гостуват над 90 лектори от САЩ, Великобритания, Мексико, Южна Корея, Франция, Индия, Австрия, Италия, Белгия и други. България също ще се представи с над 20 водещи имена от кардиологията. Очаква се мероприятието да посетят над 600 български и чуждестранни гости.
Двадесет и четвъртото издание на конгреса ще даде възможност на лекари и специалисти от цял свят да представят своите знания и опит в областта на ехокардиографията, фокусирайки се върху темата: "Последни постижения в областта на ехокардиографията и сърдечно-съдовата образна диагностика". Научната програма ще обхване всеки аспект на сърдечно-съдовата медицина и възможностите за неинвазивно изобразяване за диагностика и терапия. "Предвидените в програмата модули ще бъдат разумна смес между клиничното образование и най-новите научни разработки, като се имат предвид потребностите различни специалисти в областта на медицината – кардиолози, хирурзи, инвазивни кардиолози, анестезиолози, рентгенолози, спешни медици, ултразвукови  специалисти, парамедици и др.", заяви доц. д-р Красимира Христова, председател на Фондацията по неинвазивна образна диагностика в кардиологията и на Работната група по неинвазивна образна диагностика.
В програмата на 24тия Световен конгрес лекарите ще могат да чуят и проф. Навин Нанда, създател на триизмерната и трансезофагеална ехокардиография. В специална лекция той ще представи последните и най-нови достижения на 3Д ехокардиографията.  

Коментирайте
Подобни новини
Шабленското езеро е повдигнало нивото си с 10-15 см
Шабленското езеро е повдигнало нивото си с 10-15 см
Албена ще разчита тази година на по-малко чужди работници
Албена ще разчита тази година на по-малко чужди работници
РИОСВ – Варна представя проект за опазване на крайречните смесени гори в резерват „Балтата“
РИОСВ – Варна представя проект за опазване на крайречните смесени гори в резерват „Балтата“
Нено Димов: Шабленското езеро е затлачено с тиня, рибата намалява
Нено Димов: Шабленското езеро е затлачено с тиня, рибата намаляваЯндекс.Метрика