Начало >Добруджа >Общество

Най-много нарушения за неносене на маски са установени в градския транспорт в Добрич

26.10.2020 г. 15:46:08 ч.
/
Най-много нарушения за неносене на маски са установени в градския транспорт в Добрич
Дирекция „Обществено здраве“, съвместно с представители на ОД на МВР Добрич са извършили проверки в 4 дискотеки и нощни клубове, като в град Добрич са обхванати двукратно. Проверени са 33 търговски обекта в Сентрал МОЛ – Добрич и други търговски комплекси, при които са установени 3 лица без предпазна маска, за което са предприети административно наказателни мерки. Извършен е контрол в 3 места за настаняване, 2 спортни обекта, 1 фризьорски салон, 4 центъра за работа с деца, 2 учебни заведения, 5 детски заведения, 3 читалища, 10 транспортни средства и други обекти. В 2 учебни заведения е извършен насочен контрол, посочват от РЗИ, като информират, че поради неизпълнени предписани мерки в едно от тях е съставен Акт за установяване на административно нарушение на отговорно лице. През изминалата седмица е проверен билетен център към ДТ „Йордан Йовков“ по повод театрална постановка, като е установено, че се спазват изискванията за продажба на билети 50 % от общия капацитет при осигурена физическа дистанция. Проверени са и 5 административни учреждения, като в две от проверките са установени пропуски в дезинфекционните режими, за което са издадени предписания. Общо проверените обекти в областта за периода 16-22 октомври 2020 г. са 122.
ОД на МВР за периода от 16 до 23 октомври, е извършила общо на територията на областта 2412 проверки на лица, поставени под карантина, като е установено 1 нарушение, и 491 проверки на търговски обекти по спазване на противоепидемичните мерки, при които няма установени нарушения.
В рамките на своите правомощия Областна дирекция „Безопасност на храните“ е извършила за изминалата седмица 62 проверки в заведения и други обекти по спазване на противоепидемичните мерки, като не са констатирани нарушения.
Община град Добрич отчита, че за периода от 16 до 23 октомври, е извършила 65 проверки в обществения транспорт за спазване на разпоредените мерки за носене на лични предпазни средства, в резултат на което са изготвени 31 предупредителни протокола.
Снимка:dobrudjabg.com
Източник:Областна администрация

Коментирайте
Подобни новини
Прогноза за времето на Никулден
Прогноза за времето на Никулден
Отбелязваме Международният ден на доброволеца
Отбелязваме Международният ден на доброволеца
Почитаме Св. Сава
Почитаме Св. Сава
55 нови случая на коронавирусна инфекция в област Добрич
55 нови случая на коронавирусна инфекция в област ДобричЯндекс.Метрика