Начало >Добруджа >Общество

Намалени наеми по време на извънредното положение предвижда Община Добрич

25.03.2020 г. 14:43:11 ч.
/
Намалени наеми по време на извънредното положение предвижда Община Добрич
Започнали сме да работим по пакет от икономически мерки във връзка с извънредното положение в страната, заяви на пресконференция днес кметът на Община град Добрич Йордан Йорданов. Едно от предложенията, които администрацията, ще внесе в Общинския съвет, е за редуциране на наемите, най-вероятно с около 50%, на физическите и юридическите лица, които не могат да изпълняват пълноценно дейностите си. Идеята е намалението да важи за целия период на извънредното положение в страната.

Според Йордан Йорданов в Добрич не се налага въвеждането на вечерен час, тъй като гражданите разбират ситуацията и се съобразяват с нея. По улиците на града в 20 часа няма никакви хора, заяви кметът.

Той смята, че през следващите месеци ще ни се наложи да живеем със създалата се ситуация – маски, предпазни средства, отстояние между хората, ограничаване на социалните контакти. Личното очакване на Йордан Йорданов е извънредното положение да бъде удължено до края на април. В Южното полукълбо е лято, но там вирусът се предава лавинообразно, което означава, че заразата няма да отмине, когато и при нас стане 30 градуса, обясни защо не очаква бързо разрешаване на проблема Йордан Йорданов.

Коментирайте
Подобни новини
Средната продължителност на  животa за населението на област Добрич намалява
Средната продължителност на животa за населението на област Добрич намалява
32-ма са настанените за лечение в МБАЛ-Добрич с потвърден коронавурус
32-ма са настанените за лечение в МБАЛ-Добрич с потвърден коронавурус
Времето на 15 август
Времето на 15 август
Класически „Форд Мустанг“ от 1965 г. пристигна в Добрич за ретро парада (ВИДЕО)
Класически „Форд Мустанг“ от 1965 г. пристигна в Добрич за ретро парада (ВИДЕО)Яндекс.Метрика