Начало >Добруджа >Криминални

Намаляват тежките катастрофи в областта

24.04.2019 г. 15:42:09 ч.
/
Намаляват тежките катастрофи в областта
По-малко тежки катастрофи с по-малко жертви за първото тримесечие на годината отчита сектор „Пътна полиция“ на ОД на МВР – Добрич. За периода от началото на 2019 г. до края на март тежките пътно-транспортни произшествия по пътищата на областта са 22, съобщи главен инспектор Жулиян Минев – началник на „Пътна полиция“ – Добрич. При тях са загинали двама, а ранените са 22-ма. Тежките катастрофи са намалели с 9 в сравнение с първото тримесечие на миналата година. Загиналите са с трима по-малко, а ранените – с 12.
 
Най-често тежките катастрофи и през тази година попадат в категорията „единични“ – 8 на брой. Такива са и двете с фатален край. И в двата случая със загинали на пътя през първото тримесечие на тази година се касае за самокатастрофирал шофьор. В единия случай той е починал след удар в дърво, а в другия след преобръщане на колата извън пътя.
 
За периода от 1 януари до 31 март в областта са установени 115 шофьори, управляващи под въздействието на алкохол и 44, които са употребили наркотици преди да седнат зад волана, както и 128 водачи, които са неправоспособни или с отнета книжка.
 
Създадена е организация за максимално присъствие и насищане с полицейски екипи по основните пътни артерии на областта през предстоящите почивни дни около Великден, съобщи още главен инспектор Жулиян Минев. Особено внимание ще се обърне на главния път от Дуранкулак до Варна, чиято дължина на територията на област Добрич е 62 км. През всеки от почивните дни 4 екипа за контрол и регулиране на движението ще бъдат на главния крайморски път.

Коментирайте
Подобни новини
Пътните полицаи задържаха мъж, шофирал под въздействие на  бензодиазепин
Пътните полицаи задържаха мъж, шофирал под въздействие на бензодиазепин
Челен сблъсък с пострадали в района на Пети километър
Челен сблъсък с пострадали в района на Пети километър
Трима водачи задържани в неделния ден заради употреба на алкохол
Трима водачи задържани в неделния ден заради употреба на алкохол
Пешеходка е била блъсната на пешеходна пътека в Добрич
Пешеходка е била блъсната на пешеходна пътека в Добрич



Яндекс.Метрика