НАТО затяга редиците си в Европа, докато спре хегемонията на Русия

31.08.2015 г. 12:01:29 ч.
/
НАТО затяга редиците си в Европа, докато спре хегемонията на Русия
Американската армия затяга редиците си в Европа. САЩ заедно със съюзниците от НАТО продължават да провеждатнай-голямото военно учение на Стария континент от края на Студената война досега. Операцията е кръстена "Атлантическа решимост", а българската армия също участва дейно в нея. Както с тренировъчни полигони, така и с жива сила, се припомня в репортаж на БиТиВи. Нападения, отбрана, десанти, въздушни и сухопътни учения - така изглежда малка част от операция „Атлантическа решимост". Голямата цел е отлична бързина и подобряване на готовността за разгръщане на въоръжени сили при необходимост.  Учението ще продължи, докато трае необходимостта от успокояване на съюзниците. И докато възпре регионалната хегемонията на Русия. По този начин е обяснена целта на „Атлантическа решимост" в официалната страница на Европейското командване на САЩ. "САЩ имат значителен принос към операцията. Очевидно това е действие, вдъхновено от САЩ, но по-важното е, че това е операция между партньори, които са част от Алианса", коментира ген. Ранди Кий, командващ „Стратегия и политика", европейско командване на САЩ. НАТО не се подготвя за война, а за отбрана на страните членки, категорични са от европейското командване на САЩ. "Ние трябва да сме гъвкави и да покажем готовността си и да изпратим сигнал на онези, които заплашват Алианса", каза ген. Кий. По думите му, не може да се посочи конкретно коя е най-голямата заплаха за НАТО днес. Според командващият американските морски пехотинци в Европа и Африка - ген. Нийл Нилсън, обаче най-голямата заплаха за НАТО е агресивното поведение на Русия, защото „това, което те правят по границата си, може да доведе до дестабилизация".

"Нашите действия са, за да не се стига до война. Ние се подготвяме интензивно, за да избегнем такава опасност. Смятам, че нашите защитни действия възпират войната. Когато една нация се подготвя агресивно за нещо, което може да се случи, тя просто предотвратява това да се случи", заяви той.

Под командването на ген. Нилсън са танковете „Ейбръмс", които ще демонстрират възможностите си съвместно с нашата армия в Ново село.

"Важно е да разберете, че когато пехотинците са там, ще проведат съвместно въоръжено учение с българските си колеги и същото ще се осъществи и в други страни. Това показва нашата обвързаност и желание да покажем това, което вярваме за правилен начин на подкрепа", подчерта ген. Нилсън.

„Най-хубавото от всичко, че ние имаме разположени сили в различни региони. Партньори сме с България и всички останалите съюзници. А това ни позволява бърза решимост срещу всякаква агресия", добави той.

Част от операция „Атлантическа решимост" се провежда и в Германия, където съюзническите сили демонстрираха сухопътна операция над населено място.

"Искаме да покажем, че всичките 28 членки на НАТО са заедно. Точно както ЕС е обединен. И докато това е така, няма как да има война", посочи генерал Бен Ходжис, командващ Сухопътните войски на САЩ в Европа.
Снимка:www.agenceinfolibre.fr
Източник:News.bg

Коментирайте
Подобни новини
През 2023 г. на Острова са направени повече статуи на живи хора, отколкото на починали
През 2023 г. на Острова са направени повече статуи на живи хора, отколкото на починали
Разходите за труд в ЕС през 2023 г. варират от 9 евро на час в България до 54 евро в Люксембург
Разходите за труд в ЕС през 2023 г. варират от 9 евро на час в България до 54 евро в Люксембург
Лукашенко: Всяка провокация по държавната граница трябва да бъде спряна с военни средства
Лукашенко: Всяка провокация по държавната граница трябва да бъде спряна с военни средства
Песков: Русия е отворена за диалог със САЩ
Песков: Русия е отворена за диалог със САЩ



Яндекс.Метрика