Навални продължава гладната си стачка с искане за преглед от независим лекар

17.04.2021 г. 14:28:26 ч.
/
 Навални продължава гладната си стачка с искане за преглед от независим лекар
Администрацията на Изправителна колония-2 е заплашила затворения там руски опозиционер Алексей Навални, че ще започне да го храни принудително, ако не прекрати започнатата от него преди повече две седмици гладна стачка, съобщи самият той в социалните мрежи.

Навални започна гладната стачка на 31 март с искането да бъде прегледан от независим лекар за болки в гърба и загуба на чувствителност на крайниците, от които се оплаква повече от месец.Осъдиха приближена на Навални на една година обществено полезен труд"Тази сутрин жена полковник застана над мене и каза: Вашата кръвна проба показва сериозно влошаване на здравето и на риска. Ако не се откажете от гладната си стачка, ние сме готови да преминем към принудително хранене сега", написа опозиционерът в профила си в Инстаграм.

Той смята, че властите са готови да го хранят принудително, защото ако изпълнят искането му, независим преглед може да покаже, че болките и изтръпванията са следствие от опита да бъде отровен миналия август, заради който той се лекува пет месеца в Германия, част от които беше в кома.

"Те се страхуват, че ще се изясни, че настъпващата загуба на чувствителност на крайниците може да бъде свързана с отравянето - пише Навални. - С това, старото. Или с някакво ново, вече не се учудвам".

За да бъде хранен принудително, трябва да го вържат с усмирителна риза и да наливат течна грана в гърлото му със сонда.

"Силно ми се вие свят, но още ходя благодарение на вашата подкрепа. Благодаря", пише Навални на привържениците си.

Той е бил отровен с бойното отровно вещество новичок, което беше открито в организма и по дрехите му при изследванията му в Германия и потвърдено от независими лаборатории във Франция и Швеция.

Опозиционерът в момента е в лечебницата на колонията близо до Покров, Владимирска област, на 85 километра източно от Москва. Там го преместиха след медицински преглед от затворнически лекар, който установи, че Навални страда от хернии и протрузии. Навални съди лагера. Не му дават да чете КоранаКритикът на президента Владимир Путин беше арестуван веднага, след като кацна със самолет на летище Шереметиево край Москва на 17 януари т. г. при завръщането му от лечението в Германия.

Руски съд трансформира в ефективна негова условна присъда за измама от 2014 г. Причината - не се явявал за задължителни регистрации във Федералната служба за изпълнение на наказанията, съгласно изискванията на изпитателния му срок, докато бил в Германия.
 
Европейският съд по правата на човека в Страсбург беше обявил условната присъда на Навални за незаконна и наредил на Русия да му изплати обезщетение. Съдът в Москва отказа да изпълни решението на съда в Страсбург, макар то да е обвързващо за Русия, защото тя членува в Съвета на Европа.
Снимка:www.clubz.bg
Източник:ClubZ

Коментирайте
Подобни новини
Шефът на ЦРУ: Без помощ Украйна може да загуби войната още тази година
Шефът на ЦРУ: Без помощ Украйна може да загуби войната още тази година
Израелски атаки по Иран, но не с ракети, а с дронове. Целите – военни бази
Израелски атаки по Иран, но не с ракети, а с дронове. Целите – военни бази
Ей Би Си: Израел подготвил и отменил отговор на иранската атака
Ей Би Си: Израел подготвил и отменил отговор на иранската атака
Над 50 000 руски военни са загинали във войната в Украйна
Над 50 000 руски военни са загинали във войната в Украйна



Яндекс.Метрика