Начало >Добруджа >Общество

Некоректни обяви за ниски цени и некачествени туристически продукти ни карат да се жалваме в Комисията за защита на потребителите

15.03.2019 г. 11:56:21 ч.
/
Некоректни обяви за ниски цени и  некачествени  туристически продукти  ни карат да се жалваме в Комисията за защита на потребителите
Едни от най-честите сигнали, които добруджанци подават в Комисията за защита  на потребителите, е за некоректни обяви за намалени цени в големите търговски обекти. Това каза за радио „Добруджа” Христо Милев,  регионален директор на Комисията за защита на потребителите във Варна. В такива случаи търговците се оправдават с човешка грешка, но аз мисля, че това се превръща в нелоялна търговска практика”, допълва той. Други чести  проблеми, на които потребителите от региона търсят разрешение, са свързани най-вече с качеството на предлаганата туристическата услуга от по-малки обекти в региона на Северното Черноморие.
Повишена култура на търговците спрямо потребителите отчитат от комисията. Постъпилите сигнали и оплаквания в нея, през миналата година, са  по-малко на брой и са свързани най-вече с онлайн търговията. Клиентите на онлайн магазините се жалват от неспазени срокове за доставка, от отказ за рекламация и други. Потребителите масово продължават да подават сигнали за некоректност и от страна на  мобилните оператори.Те са за забавени ремонти, отказ от такива, отказ от подмяна на апарати и други, допълва още Христо Милев.
На 15 март се отбелязва Световният ден на потребителите. За първи път е отбелязан като такъв през 1983 година. Основните права на потребителите са свързани с  правата им на безопасност, на информация, на избор и това да бъдат чути.
Снимка:static.bnr.bg

Коментирайте
Подобни новини
График за получаване на книжа и материали от Секционните избирателни комисии в Добрич
График за получаване на книжа и материали от Секционните избирателни комисии в Добрич
Как е роден химнът „ВЪРВИ, НАРОДЕ ВЪЗРОДЕНИ"
Как е роден химнът „ВЪРВИ, НАРОДЕ ВЪЗРОДЕНИ"
Икона на Светите братя Кирил и Методий на над 120 години повежда шествието в Добрич
Икона на Светите братя Кирил и Методий на над 120 години повежда шествието в Добрич
Честит празник на буквите добруджанци!
Честит празник на буквите добруджанци!Яндекс.Метрика