Начало >Добруджа >Регионални

Николай Ангелов: Очертава се един недобър туристически сезон

28.05.2020 г. 16:44:41 ч.
/
Николай Ангелов: Очертава се един недобър туристически сезон
Очертава се един недобър туристически сезон, каза за Медийна група „Добруджа“ кметът на община Балчик Николай Ангелов. Концесионерите на плажовете в общината взеха решение за ниски цени на чадърите. Естествено те ще получат намаление на концесионните такси и наемната цена, а това ще се отрази и на бюджета на Община Балчик, тъй като ние получаваме 50% от тези приходи, обясни кметът. Дано да са пълни плажовете. От 1 юни се очакват вече и туристи от Румъния, но аз съм умерен песимист и не смятам, че веднага след отпадането на хората ще тръгнат на почивки, каза още той. Ангелов предполага ще активен туристически сезон в община Балчик ще започне от края на юни или началото на юли. Той добави, че летните тераси на заведенията в Балчик работят активно, откакто има разрешение за това и не е проблем за всички да отворят за клиенти и закритите части на обектите, при спазване на мерките за безопасност.
Винаги сме искали да развиваме археологически обект – храма на богинята Кибела, каза още Николай Ангелов по повод решението на Министерски съвет (МС) управлението на античния храм да се поеме от Община Балчик. С решението на МС ще имаме възможност за това. Идеята е да възстановим храма във вида, в който е бил. Има два варианта – това да се случи в парцела, където е открит или да бъде преместен на друг място. Храмът е с площ 90 кв. м. и за реализацията на тези идеи няма да се изисква огромен ресурс. Надявам се до следващата година да извършим част от дейностите, така че храмът да бъде максимално запазен. Самите собственици на частния имот искат този въпрос вече да се реши, защото парцелът им стои с един недовършен строеж, коментира Ангелов.
Всички детски градини в община Балчик от 26 май са с отворени врати за  децата, стана ясно още от думите на кмета. В занималните са се завърнали около 30 на сто от малчуганите. Важно е, че градините отвориха врати тъй като родителите с малки деца бяха блокирани по домовете си. Процесът се случи бързо, защото бяхме в готовност. Наложи се само да осигурим някои допълнителни предпазни средства, като шлемове и др., обясни той.
Кметът добави, че са приключили дейностите по реконструкции в града. Готова е Дамбата, завършен е пътят между Бялата лагуна и Тузлата, завършен е и входът за Балчик по ул. Варненска. Така от началото на годината успяхме да направим няколко важни обекта. Вече започна и изграждането на парка към  ЖК Балик. Всички обекти, с изключение на входа по ул. Варненска, са с финансиране от ЕС, обобщи Николай Ангелов.

Коментирайте
Подобни новини
Изложба на младата художничка Дарина Пенева гостува в "Двореца"
Изложба на младата художничка Дарина Пенева гостува в "Двореца"
Добрички общински съвет ще заседава днес
Добрички общински съвет ще заседава днес
Културен афиш на община Каварна за Април – Май  2024 г.
Културен афиш на община Каварна за Април – Май 2024 г.
Министър Цоков награди първокласниците от Тервел, които намериха и предадоха в Полицията сума пари
Министър Цоков награди първокласниците от Тервел, които намериха и предадоха в Полицията сума пари



Яндекс.Метрика