Начало >Добруджа >Регионални

Нина Ставрева: 2017 бе изпълнена с много изпитания и предизвикателства (ВИДЕО)

31.12.2017 г. 10:40:50 ч.
/
Нина Ставрева: 2017 бе изпълнена с много изпитания и предизвикателства (ВИДЕО)
„Годината за община Каварна бе изпълнена с много изпитания и предизвикателства”. Така кметът Нина Ставрева обобщи отиващата си 2017. Това не означава, че не ни се случиха хубави неща, допълва тя.  
„За мен е много важно какво мислят каварненци, да споделят какво им харесва и какво искат да се случва в града. Ние се съобразяваме с техните желания. Нашата основна цел е да работим в полза на хората и няма да отстъпя и крачка от тази си позиция. Ние сме тук за това - хората на Каварна да се чувстват спокойни и щастливи в родния си град. Да имат усещане, че тяхното място е тук”,  зави кметът. „Общата цел е развитието на община Каварна и бъдещето на децата ни”.
Почти в края на годината  общината подписва договор за рехабилитация на 12 км. общински пътища на стойност от 5 800 000 лева. През изтеклите 12 месеца е ремонтирана общинска пътна мрежа за 100 000 лева, направена  е подмяна  на уличното осветление, ремонтни дейности са извършени  в четири кметства. И това се забелязва от жителите, казва още Нина Ставрева. Голямата битка на общинската администрация през годината е за защитените зони. Тази битка ще продължи  и през настъпващата 2018 година. „Очакваме ново картиране. Ще продължа да се боря за всички  2 490 имота, които попадат в границите на защитените зони, да бъдат извадени от там, защото рестриктивните мерки в заповедта ограничават правото на ползване на собствеността, което е противоконституционно”, категорична е Нина Ставрева.
На 93% е изпълнението на бюджета за 2017 година в неговата приходна част.
Община Каварна изпрати един изключително успешен туристически сезон, с ръст на чуждестранните и български туристи. Лято с богата културна програма- много фестивали и увеличен брой участници в тях. Каварна вече може да се похвали с видео наблюдение на града. То става факт в последният  ден на годината. 30 камери  следят какво се случва на територията на Каварна. Те са разположени в централната  и курортната част, парковете на града, както и на входовете и изходите. Според думите на Нина Ставрева, това ще внесе допълнителна сигурност и спокойствие.
През 2018 година ще продължи работата по много проекти, които са  инициирани през 2017. Приоритетите  отново ще бъдат фокусирани върху курортната зона и промяна на  облика на плажната ивица. През следващата година Каварна ще има своя Аква парк. „След още две години  градът  ще бъде в списъка на търсените туристически дестинации. Туристите са стимул за потенциалните бъдещи инвеститори в града”, убеден е кметът. Ще продължи грижата за уязвимите обществени групи – малките деца и възрастните хора, допълва градоначалникът. 

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Добрички общински съвет даде съгласие за откриване на  младежки клуб в село Фелдфебел Денково
Добрички общински съвет даде съгласие за откриване на младежки клуб в село Фелдфебел Денково
Включиха нови три обекта в капиталовата програма на Община Добричка (ВИДЕО)
Включиха нови три обекта в капиталовата програма на Община Добричка (ВИДЕО)
Фестивал на занаятите ще се проведе в „Двореца“
Фестивал на занаятите ще се проведе в „Двореца“
БЧК раздаде хранителни пакети на най-нуждаещите се лица в община Генерал Тошево
БЧК раздаде хранителни пакети на най-нуждаещите се лица в община Генерал Тошево



Яндекс.Метрика