Нинова разкри кога БСП ще върне надвзетите субсидии

26.06.2019 г. 10:55:18 ч.
/
Нинова разкри кога БСП ще върне надвзетите субсидии
Надвзетите пари ще ни бъдат удържани от следващата субсидия, защото към момента не разполагаме с тях.
Това каза в кулоарите на парламента лидерът на БСП Корнелия Нинова по пвод темата за надзветите партийни субсидии. "Към декември миналата година имаме 6 млн. лв., но за разлика от ГЕРБ ние не си държим парите на влогове за лихви. Тези близо 6 млн. лв. от началото на тази година сме похарчили за европейската кампания - 2 млн., старта на БСТВ - около 1, 5 млн. лв., също толкова за средства за издръжка на структурите, така че към момента ние не разполагаме де факто с тези пари. Имали сме ги преди половин година", допълни тя.
На въпрос дали БСП ще отиде на консултации за субсидиите, Нинова отговори: "Да, разбира се, това беше наша инициатива още преди десетина дни. Смятаме, че това е разумното. Да седнем и с аргументи и без емоции да обсъдим в две посоки. Да не допускаме частни интереси да си купуват партии, да диктуват политиката на България, но да намалим субсидията, така че обществото да се успокои, че партиите не харчат излишни пари. С тези два принципа отиваме на разговори. Трябваше да бъдат днес. Бяхме поканени вчера за днес, но сега на председателски съвет са се уточнили, че няма да има такива, защото колегите от ГЕРБ ги няма. Ние ще отидем с първоначалната си позиция", разкри Нинова.
"Съжалявам, че няма да пада ДДС за храните. Ние отдавна сме внесли внесохме предложение за намаляване на ДДС за храни и лекарства. Тези мерки са добра европейска практика. БСП ще продължава да отстоява за тази политика. Може би за трети път го внасяме. Ще го аргументираме и в следващия бюджет за следващата година, когато отворим отново данъчните закони през октомври", посочи още Корнелия Нинова.
Снимка:novini.bg

Коментирайте
Подобни новини
Спряха френско-българска група за трафик на хора
Спряха френско-българска група за трафик на хора
Официално Джамбазки е кандидат за кмет на София
Официално Джамбазки е кандидат за кмет на София
Инициатива възражда "Асамблея Знаме на мира"
Инициатива възражда "Асамблея Знаме на мира"
Засилено полицейско присъствие по основните пътища в страната
Засилено полицейско присъствие по основните пътища в странатаЯндекс.Метрика