Нов Чикатило! Пак руснак, полицай, убил 80 души

11.01.2018 г. 11:01:03 ч.
/
Нов Чикатило! Пак руснак, полицай, убил 80 души
За нови 59 убийства на жени ще отговаря бившия руски полицай Михаил Попков, който вече е осъден за смъртта на 22 жени. Ако бъде доказана вината на 53-годишния мъж, той ще се превърне в най-големия масов убиец в Русия, изпреварвайки печално известния Андрей Чикатило, който е с 52 доказани убийства, случили се по времето на СССР, съобщи БНР.
Попков бе изправен миналата сряда пред съд в Иркутск, след като призна пред следствието и новите убийства, както и един опит за убийство в периода 1992-2010 г. Той вече излежава присъда за изнасилване и убийство на 22 жени и опит за убийство на още две.
Попков убивал жертвите си, след като им предлагал да ги откара късно през нощта, понякога с полицейска кола, докато давал дежурства в град Ангарск, недалеч от Иркутск. Руските медии го наричат "върколака" или "Ангарския маниак". Делото е закрито за медии, за да бъде избегната публичност за детайлите на неговите с*ксуални атаки.
Попков се смятал за "чистач", тъй като смятал, че прочиства града от проститутки. Сред жертвите му има алкохолички и наркоманки, но и жени от нормални семейства. В интервю за новинарския сайт "Медуза" през декември миналата година той казва, че използвал чук или брадва за убийствата и че не се страхувал от разкриване на престъпленията му. Заявява още, че негова мишена били жени, които били пияни или живеели по начин, смятан от него за неморален.
Попков извършил престъпленията като полицай и след пенсионирането си през 1998 г. Той е заловен през 2012 г., когато следователи повторно преглеждали неразрешени случаи и извършили ДНК анализ на жители с фокус върху тези, карали коли, чиито следи били открити на местопрестъпленията. След ДНК съвпадения Попков показал къде е заровил телата.
Снимка:www.peoples.ru
Източник:Dnes.bg

Коментирайте
Подобни новини
Македония започва официално преговори за членство в НАТО
Македония започва официално преговори за членство в НАТО
Земетресение с магнитуд 4,2 по Рихтер край гръцкия остров Закинтос
Земетресение с магнитуд 4,2 по Рихтер край гръцкия остров Закинтос
Откриха близо 1,7 млн. долара в бидони край океанския бряг в Никарагуа
Откриха близо 1,7 млн. долара в бидони край океанския бряг в Никарагуа
Австралийският щат Куинсланд узакони абортите след 50-годишна кампания
Австралийският щат Куинсланд узакони абортите след 50-годишна кампанияЯндекс.Метрика