Начало >Добруджа >Култура

Новият роман на Галин Никифоров ще бъде представен в Добрич днес

07.11.2018 г. 08:30:32 ч.
/
Новият роман на Галин Никифоров ще бъде представен в Добрич днес
Новата книга на Галин Никифоров „Тяло под роклята”  ще бъде представена в Добрич днес от 18.00 часа в Огледална зала „Нели Божкова”. Представянето ще направи литературният критик Драгомил Георгиев. „Авторът на „Лисицата“, нашият съгражданин от Добрич, който е сред водещите майстори на съвременния български роман, и в новия роман - „Тяло под роклята”  остава верен на естетическите си трайни пристрастия.   Изборът на писателя е към осъзнаването на същността, болките и трагизма да си различен, т.е. да носиш кръста, Съдбата си и да имаш куража да се изправиш срещу възможното, общото. Това го могат изключителните, силните натури, които не търсят оправданията, а смело крачат през времето, пространството и епохата си. Такъв е новият герой на романиста – Борис.  Творбата е богата на културни пластове, на различните методи и форми на разказване, което прави текста насочен към подготвения читател, който има потребности от експериментално и иновативно четиво, което те кара да съпреживяваш, да мислиш и да изпитваш духовна наслада.“
Писателят Галин Никифоров е възпитаник на ПМГ „Иван Вазов“ и живее в родния си град Добрич. Автор е на шест романа, за които е бил многократно номиниран на различни конкурси и е удостояван с големи литературни награди. През 2011 г. за романа му "Лятото на неудачниците" е отличен с наградата "Български роман на годината". През същата година печели и наградата "Елиас Канети" с друг свой роман - "Къщата на клоуните". По новелата му „Нощта на мечтите“ е създаден едноименен пълнометражен филм с режисьор Боби Костов.
В края на септември тази година "Сиела" издаде "Тяло под роклята". Мащабен и неочакван роман за изкуплението. Книгата напълно ще промени представата ви за социалните, езиковите и общочовешките граници. За лимитите, които човешкият дух може да надскочи в стремежа си към доброто.„Тяло под роклята“ е провокативен, оголващ човешката психика до най-елементарните частици и същевременно жесток и мълчалив роман. „Тяло под роклята” е история за изкуплението.
 

Коментирайте
Подобни новини
Костадин Бандутов за "Юнаци с умни калпаци" (ВИДЕО)
Костадин Бандутов за "Юнаци с умни калпаци" (ВИДЕО)
Изложба „Пътят на свободата. От Шипка до Сан Стефано” ще бъде открита утре
Изложба „Пътят на свободата. От Шипка до Сан Стефано” ще бъде открита утре
Официално представят книгата "60 години хандбален клуб "Добруджа" – гордостта на Добрич"
Официално представят книгата "60 години хандбален клуб "Добруджа" – гордостта на Добрич"
Драматичен театър „Йордан Йовков” с първа премиера за 2019 година
Драматичен театър „Йордан Йовков” с първа премиера за 2019 годинаЯндекс.Метрика