Начало >Добруджа >Общество

Община Добрич предлага промени, свързани с поставянето на скоби и ползването на „паяк”

17.04.2018 г. 09:57:58 ч.
/
Община Добрич предлага промени, свързани с поставянето на скоби и ползването на „паяк”
Предложение за изменение и допълнение на  Наредбата за организацията, безопасността на движението и дисциплината на водачите на превозни средства и пешеходците на територията на Община град Добрич, ще внесе кметът Йордан Йорданов на предстоящата сесия на Общински съвет - Добрич. Причините за предлаганите корекции са, че сега действащата Наредба съдържа малко текстове относно принудителното задържане и преместване на МПС, които е необходимо да се осъвременят.
  Направените предложения са във връзка с предстоящото пускане в експлоатация на репатриращ автомобил и организиране на паркинг за принудително отстранените МПС. Нормативно определени са всички моменти от началото на принудителното отстраняване до този на заплащането на съответните такси и напускането на наказателния паркинг от принудително отстранения автомобил.          
Сред предлаганите изменения и допълнения са да се правят най-малко 5 фотоснимки за констатиране на нарушението - преди и след блокиране на МПС, Забранява се освобождаването на скобата от други лица, освен от упълномощените за това. Освобождаването на автомобила ще се извършва след заплащане на цената за паркиране и разходите по използването на техническото средство, определени в Наредбата, а когато водачът или собственикът на МПС, не се яви до три часа от поставянето на  скобата или до края на работното време на съответната зона, МПС се репатрира до специализиран охраняем паркинг.
В този случай водачът или собственикът на МПС, освен разноските по блокирането с техническо средство тип „скоба“, заплаща и разноските по репатрирането и паркирането. Принудително преместени автомобили се транспортират до паркинг, определен със заповед на Кмета на Община Добрич. Паркингът е охраняем и е на непрекъснат 24 часов работен ден, като престоят на принудително отстранените МПС там се заплаща по 1/един/ лев за час престой.
Процесът на репатриране ще се преустановява, ако водачът на неправилно паркираното МПС дойде на място, преди поставянето на четирите сапана /колана/ на репатратора. В този случай водачът заплаща 50% от таксата за репатриране.
Снимка:webnews.bg

Коментирайте
Подобни новини
Възпитаник на гимназията по туризъм в Добрич със сребърен медал от националното състезание по професии
Възпитаник на гимназията по туризъм в Добрич със сребърен медал от националното състезание по професии
Нивото на безработица през март в област Добрич е 5,74%
Нивото на безработица през март в област Добрич е 5,74%
Времето в петък
Времето в петък
Издателство Клет България  провежда  информационно събитие  в Добрич
Издателство Клет България провежда информационно събитие в Добрич



Яндекс.Метрика