Начало >Добруджа >Общество

Община Добрич ще депозира проектно предложение за цялостно управление на трафика в града (ВИДЕО)

19.11.2018 г. 14:07:27 ч.
/
Община Добрич ще депозира проектно предложение за цялостно управление на трафика в града (ВИДЕО)
Проектно предложение за цялостно управление на трафика и движението в градската мрежа ще депозира Община Добрич пред Министерство  на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ), съобщи  директорът на общинска дирекция „Икономическо развитие и европейски фондове” Петър Енев. В проекта на стойност 4 милиона лева, се включва цялостна подмяна на всички светофари в града, ново регулиране на трафика съобразено с натовареността на отделните кръстовища, като това ще се постигне през единен информационен център, който във всеки един момент ще разполага с информация за придвижването на автомобилите. Сървърът на този център ще прави аналитични извадки, чрез които ще се регулира трафика в града. Отделно Пожарната, Полицията, фирмите, които обслужват градския транспорт и Бърза помощ ще получат GPS комуникация, която ще работи интегрирано със самите кръстовища. За тези автомобили ще се осигурява, когато е необходимо зелена светлина. Предвижда се и поставянето на нов светофар на ул. „Отец Паисий” до Кооперативния пазар. Той ще разполага с видеокамера и термодатчик. Така ще се гарантира по-безопасното преминаване на по-големи групи хора, които пресичат там, каза Енев.
Приключи процедурата по събиране на проектни предложения, свързани с туристическото лого на Добрич, заяви още Петър Енев.  Подадени са над 14 проекта от участници от цялата страна. Предстои заседание на комисията, която ще излезе с решение дали избира победител, защото знаем, че миналата година не се стигна до решение да се излъчи такъв.
 Тази седмица започва събиране на заявления от участниците за коледния базар. Жребият ще бъде теглен на 28 ноември. Общината се е постарала да раздели къщичките за коледния базар – тези за хранителни продукти да са на разстояние от тези, които продават нехранителни.
Пристигнало е съобщение от Министерство на регионалното развитие, за удължаване на  процедурата за дейността на Областен информационен център Добрич до 2021 година, а настоящото финансиране изтича на 31 декември 2018г. Общината ще депозира отново проектно предложение, за да гарантира плавното функциониране на Областния информационен център. То трябва да се депозира максимално бързо – до 15 януари 2015г., съобщи Енев.  
Предлага се решение за тегленето на търговски заем от ДКЦ-2, а кредитът ще бъде погасяван от финансите, които получава дружеството от своите дейности, съобщи Петър Енев.

Репортаж на Христина Карамфилова и Стефан Калев

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Възпитаник на гимназията по туризъм в Добрич със сребърен медал от националното състезание по професии
Възпитаник на гимназията по туризъм в Добрич със сребърен медал от националното състезание по професии
Нивото на безработица през март в област Добрич е 5,74%
Нивото на безработица през март в област Добрич е 5,74%
Времето в петък
Времето в петък
Издателство Клет България  провежда  информационно събитие  в Добрич
Издателство Клет България провежда информационно събитие в Добрич



Яндекс.Метрика