Начало >Добруджа >Регионални

Община Крушари планира 1,4 млн. лв. за ремонт на улици и пътища през 2018 г.

10.01.2018 г. 09:38:03 ч.
/
Община Крушари планира 1,4 млн. лв. за ремонт на улици и пътища през  2018 г.
Проектобюджетът на община Крушари за 2018 г. е в размер на 6 189 194 лв.  Вчера макрорамката бе представена пред обществеността по време на публичното му  обсъждане. Разпределението на капиталовите разходи за следващите дванадесет месеца предизвика очаквания интерес от страна на присъстващите. Отговаряйки на  очакванията на жителите, общината планира разходи в размер на над  1,4 млн. лв. за ремонт на улици, ремонт на общински пътища и кметства.
Към подобряване на спортната инфраструктура в единственото средно училище в общината, това в с.Крушари, ще бъдат насочени 465 850 лв. за два обекта – изграждане на външна многофункционална спортна площадка, монтаж на соларна система  към изградения басейн и ремонт на физкултурната зала.
Почти 150 хил.лв. общинското ръководство заделя за дейности по проучване и проектиране, с което обезпечава изготвянето на технически проекти, необходими при кандидатстване по различни програми и мерки.
Между 8 и 13 процента е увеличен единният разходен стандарт за издръжка на социалните услуги, което увеличение се очаква да покрие увеличената минимална работна заплата, която получават голяма част от работещите в услугите.
В сферата на образованието общината ще продължи да дофинансира училищата в Крушари и Лозенец, поради недостатъчния размер на държавната субсидия.
Увеличава се и издръжката на пенсионерските клубове в общината, предвид  увеличаване на тяхната членска маса и значимата обществена функция, която те изпълняват.
При планирани 548 600лв. неданъчни приходи община Крушари успя на събере 894 626 лв., което  е над 50 процента  от планираното и позволи всички направени разходи да бъдат разплатени, както и да се задели преходен остатък за настоящата година, така че да не се поставя в риск функционирането на дейностите и звената  на общинска издръжка. Над 120 процента е изпълнението на  бюджета в частта на приходи и доходи от собственост, което също е основание за по-мащабно планиране.
Снимка:dobrudjabg.com
Източник:Община Крушари

Коментирайте
Подобни новини
БЧК раздаде хранителни пакети на най-нуждаещите се лица в община Генерал Тошево
БЧК раздаде хранителни пакети на най-нуждаещите се лица в община Генерал Тошево
Кметът на Община Шабла организира среща във връзка със старта на туристическия сезон
Кметът на Община Шабла организира среща във връзка със старта на туристическия сезон
Изложба на младата художничка Дарина Пенева гостува в "Двореца"
Изложба на младата художничка Дарина Пенева гостува в "Двореца"
Добрички общински съвет ще заседава днес
Добрички общински съвет ще заседава днес



Яндекс.Метрика