Начало >Добруджа >Общество

Обучиха деца, родители и педагози по програмата за превенция на водния травматизъм „Дръж под око”

21.05.2019 г. 09:43:01 ч.
/
Обучиха деца, родители и педагози  по програмата за превенция на водния травматизъм „Дръж под око”
Областната организация на БЧК организира обучение за децата от ДГ №27 „Славейче” гр.Добрич, техните родители, учители и възпитатели по програмата за превенция на водния травматизъм „Дръж под око“. 
Целта на програмата е децата и техните родителите да добият необходимите знания за безопасно контактуване с водата, както и да се придобият основни умения за оказване на първа помощ при воден инцидент. Възрастните да разберат необходимостта винаги да бъдат на „ЕДНА РЪКА РАЗСТОЯНИЕ“ от своите деца.
На родителите беше проведена презентация, с която да се запознаят с целите и задачите на програмата.
ДГ №27  „Славейче” организира  седмични мероприятия, свързани с водата и водното спасяване. В първият ден от седмицата бе експонирана  изложба с рисунки на децата от детската градина, които изобразят техните представи за водата и водния свят. Организирано бе и  посещение на басейн, където специалистът Добрин Тодоров  от  „Водно-спасителна служба“ към  Областния съвет на Български червен кръст (ОС на БЧК),  запозна децата със спасителни техники и средства, с общите правила за водна безопасност, с ролята на водния спасител и екипировката, по която да го разпознават.Кулминацията на тържеството прерасна в малък празник за децата, в което те  взеха активно участие. Преобразиха се с красиви костюми,  играха много забавни игри, театрални сценки и участваха в забавни демонстрации.
Снимка:poligraff.net

Коментирайте
Подобни новини
Последен ден за регистрация в Общинските избирателни комисии за участие в местния вот
Последен ден за регистрация в Общинските избирателни комисии за участие в местния вот
Водните аварии днес
Водните аварии днес
16 септември - Звънецът бие!
16 септември - Звънецът бие!
Вестник ГЛАС: 65 години Професионален ансамбъл – гордостта на Добруджа
Вестник ГЛАС: 65 години Професионален ансамбъл – гордостта на ДобруджаЯндекс.Метрика