Начало >Добруджа >Общество

ОИЦ – Добрич с изнесени приемни в две общини в област Добрич

12.10.2017 г. 13:57:23 ч.
/
ОИЦ – Добрич с изнесени приемни в две общини  в област Добрич
Над 30 граждани са консултирани по време на изнесените приемни, организирани от Областен информационен център – Добрич в Тервел и Шабла. Целта на събитията бе популяризирането на актуални и предстоящи процедури по програмите, съфинансирани от Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ).
По време и на двете приемни експертите от центъра информираха и консултираха проявилите интерес граждани относно възможностите за финансиране на проекти с европейски средства по Оперативните програмидо края на 2017 година.
Интерес предизвика предстоящата процедура по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ -  „Насърчаване на предприемачеството“, където нови предприятия в приоритетни сектори и специфични сфери ще получат 90 % финансиране за дейности за реализиране на пазара на предприемаческите си идеи. В крайморска Шабла бяха отправени и много запитвания за процедурата по Програмата за морско дело и рибарство: „Добавена стойност, качество на продуктите и използване на нежелания улов“, чрез която рибарите ще могат да закупят техника и оборудване за складиране, свързано с преработката на улова, ледогенератори, хладилни камери, специализирани транспортни средства.
По Програмата за развитие на селските райони вниманието бе насочено основно към подмерки:
4.1.2. „Инвестиции в земеделски стопанства по Тематичната подпрограма за развитие на малки земеделски стопанства“, която се очаква да стартира през м. октомври;
6.1. „Създаване на стопанства на млади фермери“, с очакван прием през месец октомври;
6.4.1 „Инвестиции в подкрепа на неземеделски дейности“, включена в ИГРП за 2018 г.Над 30 са гражданите, проявили интерес и консултирани по време на изнесените приемни. Голяма част от тях споделиха с екипа на центъра, че очакват стартирането на приема на заявления по подмярка 6.4.1 „Инвестиции в подкрепа на неземеделски дейности“.

Коментирайте
Подобни новини
Препълнена зала на концерта „Свята нощ” на Студио „Сарандев”
Препълнена зала на концерта „Свята нощ” на Студио „Сарандев”
Водните аварии днес
Водните аварии днес
Прогноза за времето в понеделник, 18 декември
Прогноза за времето в понеделник, 18 декември
АПИ: Тръгвайте на път само с подходящи гуми, очаква се засилване на снеговалежа
АПИ: Тръгвайте на път само с подходящи гуми, очаква се засилване на снеговалежаЯндекс.Метрика