Начало >Добруджа >Общество

ОИЦ – Добрич с изнесени приемни в две общини в област Добрич

12.10.2017 г. 13:57:23 ч.
/
ОИЦ – Добрич с изнесени приемни в две общини  в област Добрич
Над 30 граждани са консултирани по време на изнесените приемни, организирани от Областен информационен център – Добрич в Тервел и Шабла. Целта на събитията бе популяризирането на актуални и предстоящи процедури по програмите, съфинансирани от Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ).
По време и на двете приемни експертите от центъра информираха и консултираха проявилите интерес граждани относно възможностите за финансиране на проекти с европейски средства по Оперативните програмидо края на 2017 година.
Интерес предизвика предстоящата процедура по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ -  „Насърчаване на предприемачеството“, където нови предприятия в приоритетни сектори и специфични сфери ще получат 90 % финансиране за дейности за реализиране на пазара на предприемаческите си идеи. В крайморска Шабла бяха отправени и много запитвания за процедурата по Програмата за морско дело и рибарство: „Добавена стойност, качество на продуктите и използване на нежелания улов“, чрез която рибарите ще могат да закупят техника и оборудване за складиране, свързано с преработката на улова, ледогенератори, хладилни камери, специализирани транспортни средства.
По Програмата за развитие на селските райони вниманието бе насочено основно към подмерки:
4.1.2. „Инвестиции в земеделски стопанства по Тематичната подпрограма за развитие на малки земеделски стопанства“, която се очаква да стартира през м. октомври;
6.1. „Създаване на стопанства на млади фермери“, с очакван прием през месец октомври;
6.4.1 „Инвестиции в подкрепа на неземеделски дейности“, включена в ИГРП за 2018 г.Над 30 са гражданите, проявили интерес и консултирани по време на изнесените приемни. Голяма част от тях споделиха с екипа на центъра, че очакват стартирането на приема на заявления по подмярка 6.4.1 „Инвестиции в подкрепа на неземеделски дейности“.

Коментирайте
Подобни новини
Областният съвет на БЧК ще проведе годишното си събрание  на 22-ри февруари
Областният съвет на БЧК ще проведе годишното си събрание на 22-ри февруари
Спортистите от КК “Самурай” – партньори на Фондация „Духовност” (ВИДЕО)
Спортистите от КК “Самурай” – партньори на Фондация „Духовност” (ВИДЕО)
Времето на 20 февруари
Времето на 20 февруари
Радослав Симеонов: Историята винаги е терен за упражнение на хора, искащи да се докопат до властта чрез нея (ВИДЕО)
Радослав Симеонов: Историята винаги е терен за упражнение на хора, искащи да се докопат до властта чрез нея (ВИДЕО)Яндекс.Метрика