Начало >Добруджа >Криминални

Постоянен арест на задържания за убийство в неделя в Добрич

11.08.2020 г. 16:14:54 ч.
/
Постоянен арест на задържания за убийство в неделя в Добрич
На пресконференция днес окръжният прокурор Радослав Бухчев представи подробности за извършеното убийство в неделя пред магазин по улица „Димитър Ковачев“, за което радио „Добруджа“ съобщих вчера.  
Окръжна прокуратура гр.Добрич ръководи разследването по досъдебно производство за извършено на 09.08.2020 г. в гр. Добрич престъпление по чл.116, ал.1 т.6 вр. с чл.115 от НК – умишлено убийство, извършено по особено мъчителен начин за убития.
На 09.08.2020 г. около 17.00 часа в гр. Добрич по ул. „Димитър Ковачев“ в  непосредствена близост до магазин за хранителни стоки възникнал скандал между  Д.А. на 23 г. от гр.Добрич и пострадалия С.С. на  43 г. от гр. Добрич,  при който Д.А. нанесъл множество удари с юмруци, вследствие на които пострадалият паднал на земята.Д.А. започнал да нанася удари по тялото на пострадалия с ритници, след което си тръгнал.Пострадалият останал да лежи на земята в  безпомощно състояние. Случаен гражданин – очевидец на случилото се се обадил на телефон 112 и съобщил за инцидента.На местопроизшествието пристигнал екип на „Бърза помощ“, който отвел С.С. в МБАЛ гр.Добрич, където бил приет и настанен в отделението  по реанимация. Въпреки проведените реанимационни действия, след няколко часа пострадалият починал.От извършените до момента действия по разследването се установява, че на пострадалия, вследствие на нанесените му удари с юмруци и ритници, са били причинени телесни увреждания – счупени ребра, кръвоизлив в коремната кухина и разкъсан черен дроб, в резултат на които е настъпила смъртта му.
На 10.08.2020 г.  на Д.А. е повдигнато обвинение за умишлено убийство, извършено по особено мъчителен начин за убития. Обвиняемият е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.  Днес  Окръжна прокуратура гр.Добрич е внесла в Окръжен съд гр.Добрич искане по отношение на обвиняемия Д.А. да бъде определяна мярка за неотклонение „Задържане под стража“, като искането е било уважено.

Коментирайте
Подобни новини
Пътните полицаи задържаха мъж, шофирал под въздействие на  бензодиазепин
Пътните полицаи задържаха мъж, шофирал под въздействие на бензодиазепин
Челен сблъсък с пострадали в района на Пети километър
Челен сблъсък с пострадали в района на Пети километър
Трима водачи задържани в неделния ден заради употреба на алкохол
Трима водачи задържани в неделния ден заради употреба на алкохол
Пешеходка е била блъсната на пешеходна пътека в Добрич
Пешеходка е била блъсната на пешеходна пътека в Добрич



Яндекс.Метрика