Онлайн тренировки започва от днес КК „Самурай“ (ВИДЕО)

08.04.2020 г. 14:02:31 ч.
/
Онлайн тренировки започва от днес КК „Самурай“ (ВИДЕО)
Първа онлайн тренировка ще проведе тази вечер Карате клуб „Самурай“ – Добрич. Това съобщи за медийна група „Добруджа“ сенсей Димитър Христов - президент и главен треньор на клуба. От началото на извънредното положение каратеките наблягаха на общофизическа подготовка в домашни условия, като на страницата на „Самурай“ във фейсбук ежедневно бяха качвани клипове с упражненията им.

Тренировката днес, която ще продължи от 19.00 до 20.30 часа, ще води главният инструктор на МВР шихан Тони Петров и в нея ще участват състезателите от всички възрасти. Те също ще са пуснали своите камери и така инструкторът ще може да ги вижда и да дава допълнителни инструкции, когато е необходимо. От следващата седмица онлайн тренировки ще водят всички треньори в „Самурай“ – Димитър Христов, Янко Соколов, Георги Михайлов и Пеньо Пенев, и тогава заниманията ще бъдат разделени по възрасти. Днешната тренировка ще бъде по кумите, а впоследствие ще има и по ката.

„Програмата ни за подготовка бе насочена към върхова форма през април и май, когато трябваше да се проведат държавните първенства и важни международни състезания, но те бяха отложени. Пеньо Пенев не успя да участва на Европейското първенство за мъже в Азербайджан. След края на епидемията, първо ще се пренареди международният спортен календар, а след това ние ще гледаме как да осигурим най-важните първенства в България – двете държавни. Имаме готовност - като член на Управителния съвет на федерацията имам щрихирани дати за нови графици, но всичко зависи от ситуацията. Твърде вероятно е „Самурай“ да има домакинство на голямо първенство през тази година. Добрич може да бъде домакин на такъв форум, ако софийските зали са заети. Аз смятам, че това може и да се случи, защото всичко се отложи и ще има пренатрупване на спортен календар след това“, заяви сенсей Димитър Христов.

Над 100 деца тренират карате в КК „Самурай“ – Добрич.

Репортаж на Димитър Узунов и Стефан Калев
Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
ВОЛЕЙБОЛ: Добруджа 07 с драматичен обрат над Марек (ВИДЕО)
ВОЛЕЙБОЛ: Добруджа 07 с драматичен обрат над Марек (ВИДЕО)
ФУТБОЛ: „Добруджа“ започна годината с победа (ВИДЕО)
ФУТБОЛ: „Добруджа“ започна годината с победа (ВИДЕО)
ВОЛЕЙБОЛ: Добруджа 07 приема Марек в първия си мач за годината
ВОЛЕЙБОЛ: Добруджа 07 приема Марек в първия си мач за годината
ФУТБОЛ: Още две нови попълнения в „Добруджа“
ФУТБОЛ: Още две нови попълнения в „Добруджа“Яндекс.Метрика