Основни причини, поради които българите теглят онлайн кредит

09.02.2021 г. 09:59:58 ч.
/
Основни причини, поради които българите теглят онлайн кредит
През последните години се наблюдава нарастване на процента на кредитите, изтеглени онлайн. Причините за това са комплексни – технологичното развитие, удобството и бързината на тези заеми, появата на множество банкови и небанкови финансови институции, предлагащи този кредитен продукт. За изминалата година към причините можем да добавим и разпространението на Ковид-19 и породените от него мерки за дистанция и социална изолация,  които превърнаха заявяването на заем онлайн в най-предпочитан и безопасен вариант за достъп до допълнителни средства.
Интерес представляват и тенденциите по отношение на това за какви цели се използват изтеглените онлайн кредити. Докато преди десетина години се наблюдаваше бум на бързите кредити с цел луксозна почивка или пътешествие до екзотична дестинация, след 2008 година ваканцията се заплаща основно със спестени средства. Днес хората теглят кредит онлайн за съвсем други цели, свързани с дома и бита – ремонт, покупка на скъпа техника, обзавеждане, като ремонтът е причината за теглене на кредит, посочена от 34% от участниците в представително национално проучване, извършено през 2019 г. Същото допитване сочи, че автомобилът се нарежда на второ място (24%) като причина за онлайн заем, следван от покупка на обзавеждане – 22% от изтеглилите кредит.
През изминалата година се наблюдава и появата на друга тенденция – кредити онлайн се теглят с цел покриване на месечните разходи за квартира, вноска по ипотека, храна или заплащане на комунални разходи, тоест заемът се използва за съвсем екзистенциални битови и физически нужди.Този факт се обяснява с настъпилите икономически предизвикателни времена, свързани със затварянето или ограничаването на дейността на множество бизнес сфери, което остави хиляди хора без работа и съответно без средства, както и без възможност за гарантиран ежемесечен доход. Съвсем логично в тази тежка икономическа ситуация основна причина за тегленето на кредит онлайн са ежедневните неотложни нужди, а не сдобиването с нов автомобил.
Ако и вие се нуждаете от кредит онлайн, може да научите повече за възможностите, отпусканите суми и условия тук: https://cashonline.tbibank.bg/

Коментирайте
Подобни новини
Фирмата с модерната мелница за брашно в Генерал Тошево с награда на „Форбс“
Фирмата с модерната мелница за брашно в Генерал Тошево с награда на „Форбс“
Ето защо проактивните фирми използват еврофинансиране
Ето защо проактивните фирми използват еврофинансиране
Търсят се 27 000 работници за туристическия сезон на Черноморието
Търсят се 27 000 работници за туристическия сезон на Черноморието
Как се бърка бетон?
Как се бърка бетон?



Яндекс.Метрика