Начало >Добруджа >Криминални

Осъдиха мъж от Шабла, причинил катастрофа с един загинал и трима пострадали

26.04.2017 г. 12:00:35 ч.
/
Осъдиха мъж от Шабла, причинил катастрофа с един загинал и трима пострадали
Окръжен съд - Добрич наложи наказание от 2 години условно лишаване от свобода с 4-годишен изпитателен срок на Димитър Д. от Шабла, причинил пътно произшествие с един загинал и трима пострадали. Подсъдимият беше лишен и от право да управлява моторно превозно средство за срок от 2 години. Наложеното наказанието е в съответствие с поисканото от Окръжна прокуратура такова.
Съдебният състав призна 61-годишния мъж за виновен в това, че на 15 юли 2016г. при управление на микробус е нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил смъртта на жена от село Граничар и телесни повреди на 3-ма души  - жителка на село Крапец и двама мъже от село Ваклино.
Пътният инцидент е станал на главния път между Шабла и село Езерец. Подсъдимият е управлявал микробус, в който пътували общо 6-ма пътници. Около 7.20 часа в деня на произшествието, при движение със скорост около 80км/ч., той загубил контрол над управлението, при което се отклонил вляво и преминал в лентата за насрещно движение, като част от превозното средство попаднало върху левия банкет. Водачът направил опит да го върне в платното за движение, но при маневрите окончателно загубил контрол над управлението и микробусът отново се отклонил вляво. Последвал страничен удар на едно от колелата в неравност върху затревения банкет, микробусът се завъртял и се преобърнал на дясната си страна. При произшествието е починала возещата се на седалката зад шофьора жена, а трима от останалите пътниците са получили сериозни наранявания. След инцидента шофьорът веднага  е потърсил помощ на тел. 112 и на мястото на произшествието са пристигнали коли на спешна помощ от Шабла и Каварна, които откарали пострадалите.
Делото беше гледано по процедурата на съкратено съдебно следствие, като първоначално определеното на подсъдимия наказание беше редуцирано с една трета. Съдът приложи процедурата, след като подсъдимият призна изцяло вината си и изложените в обвинителния акт обстоятелства. В съдебната зала той заяви, че съжалява за случилото се, изказа съболезнования на близките на починалата жена и изрази съчувствие към пострадалите. Материалите по делото сочат, че мъжът не е осъждан и има добри характеристични данни.
Постановената от Окръжен съд присъда подлежи на обжалване или протест в 15 - дневен срок пред Апелативен съд - Варна.
Снимка:thecuriousdentist.com
Източник:ИА ДОБРУДЖА

Коментирайте
Подобни новини
Млада жена е задържана за шофиране след употреба  на амфетамин и метамфетамин
Млада жена е задържана за шофиране след употреба на амфетамин и метамфетамин
Задържаха мъж за притежание на канабис и амфетамин
Задържаха мъж за притежание на канабис и амфетамин
Катастрофа между лека кола и мотоциклет по околовръстния път на Добрич
Катастрофа между лека кола и мотоциклет по околовръстния път на Добрич
Мотоциклетист е пострадал при катастрофа в Добрич
Мотоциклетист е пострадал при катастрофа в Добрич



Яндекс.Метрика