Начало >Добруджа >Криминални

Осъдиха съпрузи от Оброчище за трафик на жени с цел проституция и пране на пари

26.04.2017 г. 15:52:54 ч.
/
Осъдиха съпрузи от Оброчище за трафик на жени с цел проституция и пране на пари
Окръжен съд - Добрич постанови осъдителни присъди срещу съпрузите Фани и Стоян Г. от село Оброчище, подсъдими по две дела, свързани с трафик на жени през граница с цел проституция и пране на пари, придобити от престъплението.
42-годишната Фани Г. получи условно наказание от една година  „лишаване от свобода“ с 3 -годишен изпитателен срок, а съпругът й беше осъден условно на 2 години „лишаване от свобода“ със същия изпитателен срок. 
44-годишният Стоян Г. се призна за виновен в извършването на две престъпления - трафик на жени през граница с цел да бъдат използвани за развратни действия и пране на пари. На 1 септември 2010г. той е транспортирал 26-годишна жена през границата на България - от летище София до Дортмунд - Германия, с цел да бъде използвана за развратни действия, като й обещал облаги.
Мъжът се призна за виновен и в това, че през периода от 2008г. до 2011г. , при условията на продължавано престъпление, в село Оброчище, Швеция и Германия е извършил финансови операции със средства на обща стойност 9 580 лева, за които е знаел че са придобити чрез извършеното от него тежко умишлено престъпление. В посочения период чрез системи за бързо разплащане той изпращал или получавал от свои близки и родственици различни суми, придобити от престъпното деяние. За двете престъпления подсъдимият получи отделни наказания, като съдът постанови той да изтърпи по-тежкото от тях, а именно 2 години лишаване от свобода с 3 - годишен изпитателен срок.
В другото дело, гледано днес, неговата съпруга Фани Г. се призна за виновна в това, че в село Оброчище, при условията на продължавано престъпление, е получила парични средства на обща стойност 10496 лева, за които е знаела, че са придобити от трафик на жени през граница с цел проституция. В периода 2008 - 2011 година чрез системи за бързо разплащане жената е получила от своя съпруг различни суми от Германия и Швейцария, придобити чрез извършеното тежко умишлено престъпление. По сметките й постъпвали и средства  от Норвегия, които били изпращани от чужд гражданин.
Окръжен съд - Добрич постанови двамата съпрузи да платят в полза на държавата придобитите от престъплението суми, съответно от 10496 лева и 9580 лева.
Наказанията на подсъдимите бяха наложени, след като Окръжният съд одобри споразуменията, сключени между тях и прокуратурата.
Двамата съпрузи са част от общо 7 души, разследвани от Окръжна прокуратура за трафик на жени с цел проституция и пране на пари, придобити от престъплението.
Две жени от тях вече бяха осъдени от Окръжен съд - Добрич. 44-годишната Миглена Г. , която също е от село Оброчище, вчера получи условна присъда от 1 година и 6 месеца „лишаване от свобода“ с 3-годишен изпитателен срок за пране на пари. Преди близо месец окръжните магистрати осъдиха за същото престъпление 40-годишна жена от варненското село Кипра, като й наложиха наказание от 2 години лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок и глоба от 10 000 лева.
Снимка:www.constitutionnet.org
Източник:ИА ДОБРУДЖА

Коментирайте
Подобни новини
Млада жена е задържана за шофиране след употреба  на амфетамин и метамфетамин
Млада жена е задържана за шофиране след употреба на амфетамин и метамфетамин
Задържаха мъж за притежание на канабис и амфетамин
Задържаха мъж за притежание на канабис и амфетамин
Катастрофа между лека кола и мотоциклет по околовръстния път на Добрич
Катастрофа между лека кола и мотоциклет по околовръстния път на Добрич
Мотоциклетист е пострадал при катастрофа в Добрич
Мотоциклетист е пострадал при катастрофа в Добрич



Яндекс.Метрика