Начало >Добруджа >Общество

Отбелязваме Световния ден за борба с остеопорозата

20.10.2018 г. 08:46:50 ч.
/
Отбелязваме Световния ден за борба с остеопорозата
20 октомври се отбелязва в целия свят като Световен ден за борба с остеопорозата. Той е насочен към повишаване на информираността както в личен, така и в обществен план с оглед огромното страдание и финансова тежест, което това трето по значимост след сърдечно-съдовите и раковите заболявания страдание налага на милиони хора по света. Независимо от конкретната дата, определяната ежегодно водеща тема е основа за провеждане на целогодишна кампания сред рисковите групи и перманентна грижа за болните. Тя е и повод да се актуализира и синхронизира националната здравна политика с водещите световни постижения в превенцията и лечението на остеопорозата.
Във връзка с днешния ден за борба с остеопорозата, на 31 октомври в Добрич ще се проведат редица мероприятия, свързани със световната кампания „Познавате ли признаците на остеопорозата”.
Със съдействието на РЗИ и Асоциация „Жени без остеопороза“ в ДКЦ-2, на бул. „25 септември“68 – Добрич, от 10:00 ч. ще се проведат изследвания на телесен състав и костна плътност.  Цената на изследванията е 10 лв. Необходимо е предварително записване на тел. 0884 71 44 39.
Снимка:blog.gomedii.com

Коментирайте
Подобни новини
Нивото на безработица през март в област Добрич е 5,74%
Нивото на безработица през март в област Добрич е 5,74%
Времето в петък
Времето в петък
Издателство Клет България  провежда  информационно събитие  в Добрич
Издателство Клет България провежда информационно събитие в Добрич
Около 18 000 души е разликата в избирателните списъци в областта  за ЕП и НС
Около 18 000 души е разликата в избирателните списъци в областта за ЕП и НС



Яндекс.Метрика