Начало >Добруджа >Общество

Отличия за доброволци и служители на БЧК-Добрич за Деня на Червения кръст

07.05.2021 г. 14:43:37 ч.
/
Отличия за доброволци и служители на БЧК-Добрич за Деня на Червения кръст
По предложение на Областен съвет на Българския Червен кръст Добрич, за активна Червенокръстка дейност, с решение на Национален съвет на БЧК се удостоява със звание „Отличник на БЧК“  -  Желязка Иванова Георгиева от Общинска организация на БЧК град Добрич. Отличието се връчва във връзка с Международния ден на Червения кръст и Червения полумесец – 8-ми май.
На 47 доброволци и служители от област Добрич са издадени електронни сертификати за признателност и принос към хуманитарните каузи на Българския Червен кръст и оказаната помощ на нуждаещите се в България.  Отличените са взели участие в програма „Дейности в отговор на COVID-19 в България“, финансирана от Американската агенция за международно развитие в рамките на Глобалния апел за подпомагане на МФЧК/ЧП.
В административната сграда на БЧК от 17:00 ще се проведе обучение при „отворени врати” по "общи знания", за граждани и гости на град Добрич. Заинтересованите ще имат възможност да  се запознаят с червенокръстките принципи и идеали, както и да научат повече за дейността на организацията. Обучението ще се реализира от доброволците на Български Младежки Червен кръст Добрич.
„Блиц за доброволчеството #BRCYshow”, което ще се проведе онлайн в платформа ZOOM и ще бъде излъчвано на живо във фейсбук страницата на БМЧК на 8 май от 19:00 - 20:00 ч. В събитието ще се включат по един представител от всяка областна младежка организация, който да участва в една от различните панелни дискусии на тема „Доброволчество“. В рамките на един час ще бъдат проведени четири панела с работни заглавия:  БМЧК кратки истории;  Какво ни мотивира да сме в БМЧК; Въпроси за доброволчеството; Дейности на БМЧК. Участник в онлайн инициативата от БМЧК Добрич ще бъде доброволеца Петя Парашкевова.

Коментирайте
Подобни новини
Възпитаник на гимназията по туризъм в Добрич със сребърен медал от националното състезание по професии
Възпитаник на гимназията по туризъм в Добрич със сребърен медал от националното състезание по професии
Нивото на безработица през март в област Добрич е 5,74%
Нивото на безработица през март в област Добрич е 5,74%
Времето в петък
Времето в петък
Издателство Клет България  провежда  информационно събитие  в Добрич
Издателство Клет България провежда информационно събитие в Добрич



Яндекс.Метрика