Папа Франциск: Европа се нуждае от достойнство и работни места

25.11.2014 г. 17:28:00 ч.
/ ИА Добруджа
Папа Франциск: Европа се нуждае от достойнство и работни места
Запазването на човешкото достойнство, имиграцията и защитата на околната среда, човешките права и демокрацията бяха ключови теми в официалното обръщение на Папа Франциск към депутатите в Европейския парламент във вторник. Папата призова Европа да преоткрие най-доброто в себе си.
„Бих искал да отправя послание за надежда и кураж за всички граждани на Европа", заяви пред членовете на ЕП Папа Франциск. Той заяви, че достойнството е било централна концепция в процеса на възстановяване на Европа след Втората световна война и даде висока оценка на факта, че „насърчаването на правата на човека е ключово в ангажимента на ЕС да защитава достойнството на личността", както в рамките на Съюза, така и в отношенията си с трети държави.
„Европейският парламент има отговорност към запазването на демокрацията за народите на Европа: не бива да се позволява на демокрациите да се срутят под натиска на мултинационални интереси, които не са универсални", заяви Папа Франциск. Той добави, че е дошло време за насърчаване на политики, които създават работни места, но преди всичко е необходимо достойнството на работещите да бъде възстановено чрез осигуряване на подходящи условия на труд.
Папа Франциск коментира също, че Европа винаги е била първа в усилията за насърчаване на екологията. "Опазването на околната среда означава тя да не бъде рушена, но също така и да се „използва за добри цели" - като осигуряване на храна за нуждаещите се, а не за разхищения", заяви той.

Източник:Народно събрание

Коментирайте
Подобни новини
COVID-19 скандал в Бавария
COVID-19 скандал в Бавария
Тръмп обмисля да уволни шефа на Пентагона
Тръмп обмисля да уволни шефа на Пентагона
Венецуела с 4000% инфлация
Венецуела с 4000% инфлация
Евакуация в Лос Анджелис заради бързо разрастващ се горски пожар
Евакуация в Лос Анджелис заради бързо разрастващ се горски пожарЯндекс.Метрика