Начало >Добруджа >Общество

ПФК Левски с жест към 11-годишно момиче от Добрич, преборило левкемия, но наскоро загубило баща си

30.12.2020 г. 10:42:11 ч.
/ ИА Добруджа
ПФК Левски с жест към 11-годишно момиче от Добрич, преборило левкемия, но наскоро загубило баща си
Ръководството на ПФК Левски направи изключителен жест към 11-годишната Милла от Добрич, като я изненада с фланелка на тима и куп подаръци. Лично управителят на официалния магазин на Левски Пламен Петров посети Добрич вчера, за да зарадва момичето.
Милла е истински боец и герой, макар на крехката възраст от 11 години. От 5 години се бори с левкемия, преминала е през няколко трансплантации на стволови клетки и вече е в ремисия. Тежките изпитания, през които преминава обаче, се отразяват на нейния баща -  служител на дирекция „Жандармерия“ към МВР, и той развива тежка форма на диабет. Преди няколко дни, в навечерието на Коледните празници, Милла губи своя баща, от когото обаче наследява любовта към футболния Левски.

Идеята Милла да получи този жест на внимание и подкрепа е на Светослав Михалев – колега на баща й. Той се свързва с ПФК Левски с молба да изпратят една фланелка на любимия отбор, която би стоплила сърцето й. От клуба обаче му отговарят, че не само ще изпратят фланелка, но ще я връчи лично управителят на магазина Пламен Петров, заедно с още подаръци, както и лично видео послание от Валери Божинов.

Така голямата изненада бе осъществена вчера във фен-клуба на Левски в Добрич. Събитието бе отразено от официалната страница на ПФК Левски във Фейсбук.

„Днес посетихме Милла в Добрич. Срещнахме се с нея и заедно с момчетата от местния фенклуб успяхме да видим усмивката в очите й. Успяхме и да видим онзи боец, който ни описаха преди да стигнем до Добрич. Докоснахме се до изключително лъчезарно момиче, което съдбата е подложило на много изпитания. Момиче, което вече разбра, че може да се облегне и на рамото на голямото левскарско семейство!
За Милла казват, че е боецът в семейството. Най-малката, но най-силната. У дома й гордо блести златен медал по футбол. Преди две години печели на международното състезание за деца, победили рака.
Днес тя продължава да се бори, а ние сме уверени, че ръка ще й протегнат и други левскари!
Ще Ви разказваме и в бъдеще за смелото "синьо" сърце...
Светли празници, левскари!
Един за всички, Всички За Милла!“
, гласи част от публикацията.

На Милла може да помогнете с дарение по сметка:
IBAN: BG62STSA93001523670803 с титуляр Христинка Желязкова Калчева.
 
Кутия за дарения ще бъде поставена и в официалния магазин на стадион „Георги Аспарухов“, откъдето всеки месец ще превеждат събраната сума по сметката на Милла.

Коментирайте
Подобни новини
Нивото на безработица през март в област Добрич е 5,74%
Нивото на безработица през март в област Добрич е 5,74%
Времето в петък
Времето в петък
Издателство Клет България  провежда  информационно събитие  в Добрич
Издателство Клет България провежда информационно събитие в Добрич
Около 18 000 души е разликата в избирателните списъци в областта  за ЕП и НС
Около 18 000 души е разликата в избирателните списъци в областта за ЕП и НС



Яндекс.Метрика