Начало >Добруджа >Култура

По инициатива на областния управител добричката галерия показва изложба „Европейски маршрути“

16.10.2018 г. 12:29:30 ч.
/
По инициатива на областния управител добричката галерия  показва изложба „Европейски маршрути“
 
 По инициатива на областния управител Красимир Кирилов Художествената галерия в Добрич ще покаже рисунки, графики и живопис на двама бележити български творци. Изложбата под наслов „Европейски маршрути“, която Кр. Кирилов ще открие на 19 октомври от 17.30 ч. е в изпълнение на Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз, чиято работна програма за настоящата година е одобрена с Решение № 396/11.06.2018 г. на Министерски съвет. Покана да бъде гост на откриването на изложбата областният управител изпрати до Почетния консул на Франция и Германия във Варна г-н Недялко Неделчев.
Съгласно одобрената работна програма от правителството по Приоритет 2 2018 г. е „Година на културното наследство и представяне на многообразието на етноси и култури в Европейския съюз и приносът на Република България към европейските ценности“. Чрез събития се цели популяризиране на съвременното европейско изкуство.  С изложбата „Европейски маршрути“ от фонда на Художествената галерия ще бъдат представени на публиката 30 живописни и графични творби, акварели и рисунки на Никола Манев и Стоимен Стоилов. Двамата автори със своите произведения са добре познати в редица европейски галерии и са носители на много престижни награди.
Покана да присъства на откриването на изложбата е изпратена до Почетния консул на Франция и Германия във Варна г-н Недялко Неделчев

 

Коментирайте
Подобни новини
Ретро кино ще гледаме в читалище „Добрич- 2017“
Ретро кино ще гледаме в читалище „Добрич- 2017“
Крайният срок за подаване на заявления за подпомагане на издаване на книги е  14 юни
Крайният срок за подаване на заявления за подпомагане на издаване на книги е 14 юни
В НЧ „Йордан Йовков” представят изложба за началото на българската държавност
В НЧ „Йордан Йовков” представят изложба за началото на българската държавност
Изложбата за Левски в "Двореца" до 13 април (ВИДЕО)
Изложбата за Левски в "Двореца" до 13 април (ВИДЕО)Яндекс.Метрика