Начало >Добруджа >Култура

По инициатива на областния управител добричката галерия показва изложба „Европейски маршрути“

16.10.2018 г. 12:29:30 ч.
/
По инициатива на областния управител добричката галерия  показва изложба „Европейски маршрути“
 
 По инициатива на областния управител Красимир Кирилов Художествената галерия в Добрич ще покаже рисунки, графики и живопис на двама бележити български творци. Изложбата под наслов „Европейски маршрути“, която Кр. Кирилов ще открие на 19 октомври от 17.30 ч. е в изпълнение на Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз, чиято работна програма за настоящата година е одобрена с Решение № 396/11.06.2018 г. на Министерски съвет. Покана да бъде гост на откриването на изложбата областният управител изпрати до Почетния консул на Франция и Германия във Варна г-н Недялко Неделчев.
Съгласно одобрената работна програма от правителството по Приоритет 2 2018 г. е „Година на културното наследство и представяне на многообразието на етноси и култури в Европейския съюз и приносът на Република България към европейските ценности“. Чрез събития се цели популяризиране на съвременното европейско изкуство.  С изложбата „Европейски маршрути“ от фонда на Художествената галерия ще бъдат представени на публиката 30 живописни и графични творби, акварели и рисунки на Никола Манев и Стоимен Стоилов. Двамата автори със своите произведения са добре познати в редица европейски галерии и са носители на много престижни награди.
Покана да присъства на откриването на изложбата е изпратена до Почетния консул на Франция и Германия във Варна г-н Недялко Неделчев

 

Коментирайте
Подобни новини
Пучини ще звучи по време на Коледния концерт на „Добруджански звуци”
Пучини ще звучи по време на Коледния концерт на „Добруджански звуци”
Дружество на добричките художници с годишна изложба
Дружество на добричките художници с годишна изложба
140 години от рождението на Будевска отбелязва Добрич
140 години от рождението на Будевска отбелязва Добрич
Студио „Сарандев” с концерт „Нека с песен стоплим света”
Студио „Сарандев” с концерт „Нека с песен стоплим света”Яндекс.Метрика