Начало >Добруджа >Общество

Почти без нарушения при проверките за спазване на противоепидемичните мерки

12.10.2020 г. 11:25:48 ч.
/
Почти без нарушения при проверките за спазване на противоепидемичните мерки
За периода от 2 до 9 октомври дирекция "Инспекция по труда" в Добрич е проверила общо в областта 33 обекта с общо 482-ма работници и служители в тях, става ясно от доклада на директора на Инспекцията до областния управител. 17 са приключените проверки. При упражняване на контролната си дейност инспекторите са следили и за спазване на противоепидемичните мерки - спазване на дистанция, извършаването на дезинфекция, наличието на препарати за дезинфекция. В три случая е констатирано, че работодателят не е обхванал риска от разпространение на заразата от коронавирус, а в други два  - работодателят не е планирал подходящи мерки за ограничаване и предотвратяване на риска от разпространение на заразата. Също в два случая не е бил извършен инструктаж по безопасност и здраве във връзка с противоепидемичните мерки. В пет случая работодателят не е предоставил срещу подпис нужните лични предпазни средства на работници и служители, посочват още от институцията.
За периода 2-9 октомври служителите в Областна дирекция на МВР Добрич са извършили общо 951 проверки на лица, поставени под карантина на територията на областта. Проверени са и 504 обекта по спазване на противоепидемичните мерки, като няма установени нарушения.
 
 
За периода 2-8 октомври са регистрирани и проучени 38 случая на COVID-19 в областта, съобщават от РЗИ-Добрич.
Във връзка с положителни резултати на ученици са издадени предписания за карантиниране на ученици от 3 паралелки в 3 училища в гр. Добрич.
Организирано е изследване във връзка с положителен резултат на служител от РУО – Добрич и други лица от колектива с клинична симптоматика. 11 служители общо са изолирани в домашни условия с положителни резултати, останалите са карантинирани.
 
За изминалата седмица РЗИ отчита, че по отношение на контрола по спазване на противоепидемичните мерки са проверени 3 хотела, 2 студия за татуировки, 22 фризьорски и козметични  салона,  1 център за чужди езици, 1 учебно заведение, 2 детски градини, 11 обекта за търговия с козметични продукти, 4 селскостопански аптеки, 1 оптика, 2 гробищни парка, 1 автогара, 1 жп гара,  22 транспортни средства за обществен превоз, 1 детска млечна кухня, 1 предприятие за преработка и бутилиране на трапезна вода, както и 3 обекта за търговия с дрехи втора употреба и  13 обекта за търговия с химични вещества и смеси. Във връзка със спазване на противоепидемичните мерки е издадено предписание до директора на учебно заведение, гр. Добрич.
В едно учебно заведение е извършена насочена проверка и по повод неизпълнени предписани мерки е съставен АУАН на директор на учебно заведение в гр. Добрич.
 Извършен е насочен контрол във връзка с изпълнение на предписания за провеждане на противоепидемични мерки в Компютърна зала и офис рекламни услуги в Добрич - констатирано е, че предписанията са изпълнени.
Общо проверени обекти за седмицата са 96 в областта - 2 търговски обекта, 1 рекламен офис; 92 обекта с обществено предназначение и 1 населено място. В резултат на проверките е издадено едно предписание и са съставени 2 акта за установяване на административно нарушение.
Служителите на Областна дирекция "Безопасност на храните" в изпълнение на разпоредените им правомощия за изминалата седмица са извършили 14 проверки по спазване на противоепидемичните мерки в т.ч. и в заведения за хранене. Няма установени нарушения.
 
Снимка:dobrudjabg.com

Коментирайте
Подобни новини
Прогноза за времето в петък
Прогноза за времето в петък
ОИЦ-Добрич се включи в провелата се днес трудова борса в сферата на туризма
ОИЦ-Добрич се включи в провелата се днес трудова борса в сферата на туризма
Ученици от Добрич се запознаха с трудовите правоотношения по време на лекция в Окръжен съд
Ученици от Добрич се запознаха с трудовите правоотношения по време на лекция в Окръжен съд
50 фирми на „Пчеломания” от днес до събота в Добрич (ВИДЕО)
50 фирми на „Пчеломания” от днес до събота в Добрич (ВИДЕО)



Яндекс.Метрика