Начало >Добруджа >Регионални

Подписаха три договора за проекти на община Тервел от Стратегията на Местната инициативна група

30.06.2020 г. 12:50:47 ч.
/
Подписаха три договора за проекти на община Тервел от Стратегията на Местната инициативна група
Председателят на Управителния съвет на МИГ Тервел-Крушари инж. Живко Георгиев и  кметът на община Тервел инж. Симеон Симеонов подписаха днес три договора за изпълнение на проекти, с които Община Тервел е кандидатствала за финансиране от стратегията на МИГ.
                Първият договор е за изграждане на център за социални услуги в с.Безмер. Ще бъде преустроена сградата на селската здравна служба в селото. Ще се изгради и оборудва кухненски блок с топла кухня, хладилни и складови помещения и помещения за персонала. Ще има нови лекарски и зъболекарски кабинет с чакалня и санитарен възел, както и помещения за клубни дейности. Проектът включва и доставка на автомобил за разнос на храна. Общинското ръководство ще положи всички усилия новият център да заработи до началото на учебната 2021/2022 година, за да могат учениците от училището в с.Безмер и децата от детската градина да получават ежедневно храна от центъра. Новото звено ще обслужва и възрастните хора, които са абонати на домашния патронаж и живеят в с.Безмер и околните по-малки села.
                Вторият проект е за обновяване на вътрешната част на площад „Стария дъб“- подходите към входовете на блоковете „Албена“, „Гергана“, „Ралица“ и Боряна“ и градинките пред тях. Ще се подновят настилките  и  клоцовете на зелените площи. С времето те са деформирани и се нуждаят от обновяване. Намерението на общинското ръководство е да изпълни този проект паралелно с изграждането на паметника на Васил Левски, чието местоположение е в границите на площадното пространство, определено за реновиране по проекта.
                Третият проект е за ремонт на участък от улица „Дунав“ и улиците „Тимок“ и „Пирин“ в гр.Тервел. Ще се преасфалтират уличните платна, като преди това ще се ремонтира основата под тях. В определени участъци ще се полагат бордюри.
                Общата стойност на трите проекта е 657 759,76 лв. Средствата са осигурени с финансираната от ПРСР 2014-2020 Стратегия за водено от общностите местно развитие на МИГ Тервел-Крушари.

Коментирайте
Подобни новини
Днес в Балчик ще има фермерски пазар
Днес в Балчик ще има фермерски пазар
 В неделя ще обработват площите на градския парк в Тервел срещу комари
В неделя ще обработват площите на градския парк в Тервел срещу комари
Черноморска Добруджа излезе на протест, блокираха международния път (ВИДЕО)
Черноморска Добруджа излезе на протест, блокираха международния път (ВИДЕО)
Протестиращите затвориха за кратко пътя към ГКПП Дуранкулак при Поручик Чунчево (ВИДЕО)
Протестиращите затвориха за кратко пътя към ГКПП Дуранкулак при Поручик Чунчево (ВИДЕО)Яндекс.Метрика