Начало >Добруджа >Регионални

Правителството отпусна 1 милион на общините Крушари и Тервел като допълнителни трансфери

10.08.2018 г. 09:48:52 ч.
/
Правителството отпусна 1 милион на общините Крушари и Тервел като допълнителни трансфери
Общините Крушари и Тервел получават от Правителството общо 1 милион лева за допълнителни трансфери за целеви разходи. С постановление на Министерския съвет от 7 август, по бюджета на община Крушари се превеждат 600 000 лв. за ремонт на улици в населените места в община Крушари. Сумата ще се използва за рехабилитация на улици в Крушари, Телериг и Ефрейтор Бакалово.
Община Тервел получава 420 000 лв., от които за проект „Многофункционална площадка в двора на СУ „Йордан Йовков“ в Тервел” – 300 000 лв. и за окончателно реализиране на проект „Ритуален дом за тъжни ритуали в гробищен парк в гр. Тервел“ – 120 000 лв.
с постановлението Правителството одобри допълнителни трансфери за други целеви разходи за 2018 г. на близо 100 общини в общ размер 110 959 293 лв.
От данни за парите, които са разпределени от кабинета “Борисов 3” от края на юли миналата година до този август, представени от „24 часа” е видно, че с 5 постановления правителството е отпуснало допълнително общо над 241 млн. лв. за непредвидени разходи, текущи ремонти и придобиване на нефинансови активи на 138 общини. 127 общини не са получили нито лев допълнително. Сред тях има 4 от област Добрич. Това са общините Генерал Тошево, Добричка, Каварна и Балчик.
Община град Добрич е получила 103 521 лв., отпуснати за ремонта на читалище „Йордан Йовков”. Община Шабла е получила половин милион лева, а община Тервел – около един милион. Според посочените данни най-много средства правителството е отпуснало на община Крушари – 1 480 000 лева.
Снимка:debati.bg

Коментирайте
Подобни новини
Каварна представя туристическите си забележителности  в най-голямата  борса в Румъния
Каварна представя туристическите си забележителности в най-голямата борса в Румъния
Инициативен комитет обещава запазване на природата  около Калиакра
Инициативен комитет обещава запазване на природата около Калиакра
Филмът „Съ Нами Богъ”, с кадри от Двореца, ще бъде прожектиран  в Каменната зала на комплекса
Филмът „Съ Нами Богъ”, с кадри от Двореца, ще бъде прожектиран в Каменната зала на комплекса
Евродепутатът Петър Курумбашев ще се срещне с жителите на Генерал Тошево в събота
Евродепутатът Петър Курумбашев ще се срещне с жителите на Генерал Тошево в съботаЯндекс.Метрика