Начало >Добруджа >Общество

Празникът на децата на Добрич днес бе в Центъра за защита на природата и животните (ВИДЕО)

01.06.2020 г. 15:04:03 ч.
/
Празникът на децата на Добрич  днес бе в Центъра за защита на природата и животните (ВИДЕО)
Днес всички деца на Добрич бяха добре дошли в Центъра за защита на природата и животните. Като подарък от ръководството на центъра те получиха свободен вход и имаха възможността да тичат на воля, да се люлеят, да общуват с животните и за гледат постановката "Червената шапчица" на ДКТ "Дора Габе", която също им бе подарена от общинските съветници от ГЕРБ/СДС.
Понеделник по традиция е ден за профилактика в центъра, но празничният първи юни наложи промяна на графика, заяви за МГ Добруджа  директорът Християн Христов. Вчера интересът към куклената постановка е бил толкова голям, че се е наложило да бъде играна два пъти. И независимо, че в неделя се събира такса, над 1000 души са посетили зоопарка, похвали се Християн Христов, определяйки посещението като рекордно.
Така ще работим оттук насетне, казва директорът. Той припомня и за акцията на ДоброЖънци, свързана с изрисуване на наблюдателната кула. Има и много други идеи, чието реализиране предстои. Една такава идея е предстоящото отваряне на Зеленото училище. Датата ще е 15 юни, но все още няма информация на какъв капацитет ще може да заложи центърът. До момента са записани 24 деца, но тъй като заниманията ще са на открито, въпреки огромната зала, която може да побере 60 деца, групата би могла да бъде 30 деца (50 % от нея), завършва Християн Христов.
 
Репортаж на Дана Михайлова и Стефан Калев
 

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
ЦИК назначи състава на Районна избирателна комисия - Добрич
ЦИК назначи състава на Районна избирателна комисия - Добрич
Панорама на средните училища в Добрич ще се проведе днес
Панорама на средните училища в Добрич ще се проведе днес
Водните аварии днес
Водните аварии днес
Времето в петък
Времето в петък



Яндекс.Метрика